Cercar en aquest blog

10/15/2014

L’exposició 100 Anys d’Escoles d’Estiu i la presentació del llibre Què vol dir ser mestre avui? Centren la commemoració del Dia del Docent a les Terres de l’Ebre

El Dia del Docent, instaurat per la UNESCO per al 5 d'octubre, es va commemorar  ahir dilluns, 13 d'octubre, a les Terres de l'Ebre amb un acte centrat en l'exposició 100 Anys d'Escoles d'Estiu, la presentació del llibre Què vol dir ser mestre avui?, a més de la presentació del núm. 32 de la revista Recapte.

L'acte, que va tenir lloc als Serveis Territorials d'Ensenyament, fou presidit pel director territorial, Antoni Martí, acompanyat per les presidentes de les entitats organitzadores: l'Associació d'amigues i amics de la UNESCO de Tortosa, Montse Esteve, i del Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) Terres de l'Ebre, Consol Sagrera.

Consol Sagrera destacava els continguts de l'acte, d'una banda, l'exposició sobre els 100 anys d'escoles d'estiu que s'han celebrat al llarg del 2014 i ha estat exposada a Tortosa durant la primera quinzena d'octubre. L'exposició fa un repàs exhaustiu a la història de l'Escola d'Estiu de mestres, des dels seus inicis fins al moment actual.

D'altra banda, també es presentà el núm. 32 de la revista Recapte, i que és ja el segon número que compta amb una edició també digital, que es pot consultar a l'espai web: http://recapte.blogspot.com.es/2014/10/recapte-num-32.html i també a la pàgina del MRP http://usuaris.tinet.cat/mrpte/recapte.htm. Aquest número recorda la trajectòria literària de Gerard Vergés (1931-1914) i expressa l'afecte al poeta, traspassat fa pocs mesos; a més a més des del Grup Cristòfol Despuig s'aborden les rutes literàries de les Terres de l'Ebre, el centenari de les escoles d'estiu i la visita del Grup Bibliomèdia a diverses biblioteques de Mallorca, juntament amb una trobada de biblioteques a l'IES Santa Margalida. Una part important de la revista és la comunicació de diverses experiències realitzades a centres de les nostres comarques.