Cercar en aquest blog

10/11/2014

Riba-roja, capdavantera en coworking rural a Catalunya, acull una jornada de treball del COWOCAT Rural

Riba-roja d'Ebre va reunir aquesta setmana una quarantena de tècnics dels grups Leader de Catalunya, en una jornada de treball del projecte COWOCAT Rural, impulsat pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per establir espais de treball col·laboratiu en entorns rurals.

La jornada, organitzada pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, va permetre posar en comú el treball fet els darrers mesos entre els deu grups Leader catalans per posar en marxa un espai de coworking a les seves zones rurals. L'objectiu, manifestat per la gerent del CIS Ribera d'Ebre Begoña Garcia: "Crear zones rurals captadores de talent per frenar el despoblament, generar desenvolupament al territori i afavorir el retorn de persones al món rural".

És per això que, des del maig de 2014, els tècnics de les deu zones Leader de
Catalunya treballen en el projecte COWOCAT, amb el qual es vol promoure l'emprenedoria en els seus territoris a través de l'ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). En aquest temps han analitzat els entorns de treball, han conegut experiències de coworking ja en funcionament, s'han format 76 persones com a dinamitzadores d'aquests espais en entorns rurals i s'han creat comunitats locals. A més, s'està elaborant una base de dades territorial de futurs professionals que poden treballar a zones rurals de Catalunya. Tot aquest treball es va posar ahir en comú a Riba-roja durant la jornada de treball.