Cercar en aquest blog

11/20/2014

Agricultura aprova 47 expedients per a diversificar l'economia en zones rurals, que representen una inversió pública-privada de més de 6,3 milions d'euros

 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha resolt ajudar 47 emprenedors catalans a crear, ampliar, o millorar activitats per a la diversificació cap a altres activitats complementàries a l'activitat agrària. L'import total representa un volum d'inversió de més de 6,3 milions d'euros, en què el Departament ha contribuït aportant 2.496.879,11€.
 
L'ajut per a la diversificació cap a activitats no agrícoles, regulat per l'Ordre AAR/55/2014, de 25 de febrer, per la qual s'aprova les bases reguladores dels ajuts associats al Contracte Global d'Explotació (CGE) i es convoca els corresponents a l'any 2014, s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per al període de programació 2007-2013. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
Amb aquesta línia d'ajuts es pretén dinamitzar econòmicament el món rural donant suport a activitats productives com ara creació i/o millora en establiments d'agroturisme, serveis turístics i d'oci, aula d'entorn rural, patrimoni cultural, recuperació i condicionament d'espais naturals, producció artesanal no agroalimentària, transformació de productes agraris, creació de botigues, i d'energies renovables. Com en anteriors convocatòries, la majoria d'ajuts s'han destinat a la creació i millora activitats d'agroturisme, així com a nous projectes de promoció de l'enoturisme, sales de tast de productes de proximitat, transformats de xocolata, i un museu agrícola.
 
En el context actual, cal destacar l'esforç dels titulars d'explotacions agràries per a invertir en activitats que comporten la creació de llocs de treball i la dinamització econòmica del món rural, així com el que està realitzant l'administració catalana, per a donar el màxim suport a aquests projectes resolts.