Cercar en aquest blog

11/24/2014

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre implementa a la comarca la metodologia ‘Assessment Center’, un procés de selecció basat en les competències transversals

L'Assessment Center és un procés de selecció innovador que va més enllà d'una entrevista de feina, ja que planteja vàries proves com dinàmiques de grup, jocs, simulacions i/o preguntes, on les persones participants han de posar en joc determinades competències per poder resoldre-les. A partir de l'observació de les reaccions dels  participants i de com i quines competències han posat en joc, l´empresa disposa d'un major coneixement de les persones candidates a ocupar un lloc de feina i pot triar millor aquelles que realment donin resposta a les seves necessitats. També per a les persones suposa un procés d'aprenentatge i autoconeixement, ja que, els hi permet adonar-se en que li cal millorar per aconseguir una feina del seu objectiu laboral.  

Aquesta prova innovadora s'ha dut a terme amb la col·laboració de Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó que ha cedit les seves instal·lacions de Móra d'Ebre per a poder fer les diferents activitats amb les persones participants, un total de 7.

Durant tot l'any 2014 Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre han treballat conjuntament per a millorar l'ocupabilitat de les persones amb dificultats especials d'inserció laboral organitzant tallers grupals d'alfabetització digital i de millora de les competències lingüístiques.                                

El Dispositiu d'Inserció Laboral Ribera d'Ebre VIVA és una acció subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del projecte "Treball a les 7 comarques" i amb el finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.