Cercar en aquest blog

11/08/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre signa la denúncia contra la vulneració del dret a decidir del poble català



L'ens comarcal del Baix Ebre s'ha sumat a la denúncia contra l'estat espanyol per la vulneració del dret a decidir del poble català. L'acte simbòlic ha estat presidit pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i ha comptat amb la participació dels consellers comarcals de CIU (8), ERC (4) i PSC (1).

En el transcurs de l'acte de signatura, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha explicat que "tot i la involució democràtica de l'estat, continuem ferms i decidits a fer escoltar la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i a denunciar totes aquelles actituds o posicions que no respecten l'exercici de la democràcia". Per aquest motiu, Soler ha explicat que "des de l'ens comarcal, a través de gran part dels consellers de diferents grups polítics, ens sumem a aquesta iniciativa i confiem en què el 9 de novembre sigui un dia de festa per a la democràcia".

En la mateixa línia, el portaveu d'ERC, Dani Andreu, ha explicat que "davant la poca voluntat democràtica de l'estat espanyol, des de les institucions catalanes hem de prendre mesures per tal de garantir que la ciutadania pugui exercir el seu dret de llibertat d'expressió". Per la seva banda, el conseller comarcal del PSC, José Emilio Bertomeu, ha detallat que "tot aquest procés neix de la força i de la voluntat de tot un poble". Justament per això, Bertomeu ha afegit que "aquesta força s'ha de veure reflectida el dia 9 de novembre amb una bona participació".

La denúncia signada es presentarà davant les Nacions Unides, el Parlament europeu, la Comissió Europea, el Consell d'Europa i l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa. Aquesta destaca a l'Estat espanyol com a responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l'exercici de la democr{cia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment.

Aquesta acció és una més de les que ha anat realitzant el Consell Comarcal del Baix Ebre en favor al dret a decidir. Per exemple, i en aquest sentit, l'ens est{ adherit, per acord plenari, al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.