Cercar en aquest blog

11/18/2014

L’indoanglesa “Pink Saris” inaugurarà el nou cicle de Cinema al Pati dedicat al fenomen de la violència contra les dones


     La pel·lícula indo-anglesa de Kim Longinotto Pink Saris (La revolució dels saris rosa) obrirà aquest divendres, 21 de novembre, el nou cicle de Cinema al Pati dedicat al fenomen de la violència contra les dones, amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere que se celebra el proper 25 de novembre. Pink Saris és un dur però alhora divertit documental sobre la cruel situació que viuen les noies i dones a l'Índia, obligades a casar-se per la força. Després de la projecció del documental es farà un fòrum obert a càrrec d'Assumpta Eixarch, antropòloga social experta en temes d'immigració. 

Sota el títol Una Mirada Universal al Fenomen de la Violència Contra les Dones aquesta nova proposta de Lo Pati-Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, pretén abordar aquest tema de fort component social des d'un punt de vista universal, cinematogràfic i amb segell d'autor. I ha estat coorganitzada per Lo Pati i  les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Consell Comarcal del Montsià i la Fundació Montsià.

Juntament amb Pink Saris també s'han programat dos pel·lícules més: El Cairo 678, de Mohamed Diab (Egipte, 2010), que es projectarà dissabte 21 a les 6 de la tarda, una pel·lícula que denuncia el setge sexual que moltes dones pateixen a Egipte i la llei del silenci i impunitat que hi ha al seu voltant. I la catalana La Por (2013), dirigida per Jordi Cadena qui estarà present durant el passi a Lo Pati, el mateix dissabte a dos quarts de 9. Cadena vindrà acompanyat per la també directora catalana Judith Colell, amb qui el 2011 va co-dirigir Elisa K. Tots dos participaran en el debat posterior a la projecció. La Por protagonitzada per Igor Szpakowski, Roser Camí, Ramon Madaula i Alícia Falcó, retrata sense embuts l'infern diari d'un adolescent fill d'un pare maltractador.

Les projeccions es complementaran amb una performance divendres abans de la projecció de Pink Saris a càrrec de l'artista multidisciplinària Mariaelena Roqué que actuarà acompanyada per la soprano Ilona Shneider. Portaran a escena una acció poètico-musical que lliga amb l'exposició Àpat Kaníbal de Roqué a Lo Pati, una expoinstal·lació que gira al voltant de la figura de la dona i la seua situació en un món tradicionalment controlat i dominat pels homes. Coincidint amb el nou cicle de cinema aquesta exposició no serà visitable durant uns dies, però després d'aquest breu parèntesi es prorrogarà fins al 10 de gener de 2015.

També hi ha programat per a dissabte al matí un taller de mim adreçat a professionals, i que reivindica el teatre com a eina creativa d'intervenció social. A càrrec de Bienve Borràs, actriu i professora de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta.