Cercar en aquest blog

11/19/2014

Móra la Nova acull aquest dissabte la XI Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa organitzada per l’Institut Ramon Muntaner


El Mas de la Coixa de Mora la Nova és el marc escollit enguany per l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC) per realitzar la XI Trobada d'Entitats i Associacions Culturals de l'Antiga Diòcesi de Tortosa (Terres de l'Ebre, Priorat, Franja, Maestrat i Ports). Una trobada itinerant anualment per les cinc zones protagonistes que manté l'objectiu primer d'oferir un espai d'intercanvi i de debat més enllà de les fronteres administratives. En aquest cas la trobada porta per títol "I després de la recerca?...", i segons explica la directora de l'IRMU, M. Carme Jiménez, "hi volem posar en comú, debatre i fer propostes per a millorar la manera com comuniquem la recerca, per veure com es pot aplicat tot allò investigat i per a compartir i projectar noves línies conjuntes de treball que beneficiïn al territori".

 

La trobada s'estructurarà al voltant de tres grups de  treball: "Eines i propostes per a la difusió de la recerca", "Aplicabilitat de la recerca" i "Noves línies de recerca en el territori", coordinats per membres de diferents centres d'estudis i entitats ebrencs, com ara Mercè Gisbert (URV - Centre d'Estudis Seniencs), Josep Moragrega (Òmnium Cultural  i Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre) i Pepa Subirats ( Centre de Desenvolupament Rural - Museu de la Pauma de Mas de Barberans - Associació Cultural Lo Lliscó), respectivament. Els grups  són totalment oberts a la participació i només necessiten d'una inscripció prèvia. També hi haurà l'espai "Compartim projectes" on es donaran a conèixer diferents investigacions realitzades pels centres d'estudi, així om s'aprofitarà per presentar els projectes "Patrimoni Oblidat, Memòria Literària" i "Els Diputats de la Mancomunitat", a càrrec de la CCEPC i l'IRMU, i es farà balanç de l'activitat de la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre.

 

La jornada de dissabte s'iniciarà a tres quarts de deu del matí amb la inauguració oficial i continuarà a les deu amb la ponència marc "Recerca en patrimoni i aplicabilitat en l'entorn local" a càrrec de la Doctora Clara Masriera investigadora del CEPAP (Centre del Patrimoni Arqueològic) de la Universitat Autònoma de Barcelona i professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i seguirà amb  la reunió de tres grups de treball, per acabar amb l'apartat "Compartim projectes".

 

La participació en aquesta jornada, que rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, de l'Ajuntament de Móra la Nova i de la Universitat Rovira i Virgili, és totalment gratuïta, no així el dinar que necessita d'inscripció prèvia al telèfon 977401757 o a merce@irmu.org i té un preu de 18 €.