Cercar en aquest blog

11/09/2014

Salvadó: ‘La gent ja ha decidit desconnectar d’Espanya, i ara hem d’aconseguir proclamar la República Catalana’


Aquest matí el diputat al Parlament de Catalunya i secretari general adjunt d'Esquerra Republicana de Catalunya, Lluís Salvadó, ha acompanyat l'eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià en la seva visita a les Terres de l'Ebre per comprovar el desenvolupament de la jornada participativa del 9 de novembre. Sebastià després de visitar Alcanar ha passat per l'IES Alfacs de la Ràpita on el diputat Salvadó, que estava com a coordinador de taules, li ha explicat com anava el procés de participació.

Salvadó ha reconegut que 'fa molt de goig veure tanta gent votant i com les expectatives que teníem previstes es veuran superades en escreix'. El diputat estava content perquè malgrat les prohibicions 'la gent no s'ha atemorit, ha decidit superar les prohibicions i el marc legal de l'Estat espanyol'. Per Salvadó, 'ara entrem en una nova etapa que no té volta enrere, la gent ja ha decidit desconnectar d'Espanya, i ara el que hem d'aconseguir, entre tots, és proclamar la República Catalana de la manera més ràpida i urgent possible'. Plantejat que passarà a partir de demà, el representant republicà ha afirmat que 'haurem de ser capaços entre tots de determinar quin és el calendari i el pla d'acció'. Tanmateix, ha demanat 'il·lusió, esperança, convicció i fermesa per fer unes eleccions anticipades el més aviat possible, tenir un mandat democràtic pel qual se'ns pugui reconèixer a nivell internacional i tirar endavant el procés constituent'.

Per la seva banda l'eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha aprofitat la seva experiència 'per comprovar que el procés de la consulta que es fa avui respon als paràmetres democràtics, de transparència, llibertat de vot, i garantia que no hi haurà vot duplicat'. L'objectiu de l'eurodiputat, segons ha reconegut, és 'avalar que això s'està fent' i pel que havia vist fins llavors a Alcanar i la Ràpita es demostrava que 'el procés funciona perfectament amb els estàndars que es demana a qualsevol estat o nació del món'. Com a representant de Compromís, Sebastià, ha volgut expressar el seu 'suport a aquest procés que el poble català ha expressat d'una manera pacífica i democràtica per tal de decidir el seu futur'.