Cercar en aquest blog

11/27/2014

Sessió informativa de l'Emprenedoria en explotacions agrícoles extensives en regadiu

L'Escola Agrària de Tàrrega acollirà demà una sessió informativa per presentar el nou projecte d'Emprenedoria en explotacions agrícoles extensives en regadiu que té previst l'inici a principis de l'any 2015.
 
Aquesta serà la segona edició de l'Emprenedoria en extensius, i la dissetena emprenedoria organitzada conjuntament pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Aquests cursos d'emprenedoria en diferents sectors agraris tenen l'objectiu d'aportar els coneixements i les experiències necessàries perquè els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.
 
La metodologia d'aquests cursos és activa, i es basa en sessions específiques amb ponents que són coneixedors i especialistes en cada matèria. També s'organitzen visites i viatges tècnics a explotacions del sector on es poden conèixer diferents realitats i formes de fer avançar els projectes. Dins la seva programació també s'inclouen taules rodones, grups de treball i debats, per intercanviar experiències i sumar voluntats que ajudin a trobar la millor forma de concretar una idea. Amb tot, cal destacar el valor intangible de la cooperació entre emprenedors amb projectes similars, que dóna un valor afegit important a la formació rebuda.
 
Les emprenedories tenen un programa de 240 hores lectives, que es desenvolupa en quatre àmbits: la formació personal (40 hores), la gestió tecnicoeconòmica (58 hores), la producció específica del sector (114 hores, incloent visites i viatges tècnics) i l'àmbit de l'empresa (28 hores que inclouen informació sobre normativa i comercialització).
 
Un cop finalitzada cada emprenedoria es realitzen els seminaris per poder aprofundir en aquells temes específics que desitgin tractar els emprenedors i alhora per mantenir el contacte del grup i continuar formant-se per adaptar-se als canvis que s'originen al sector.
 
 Les emprenedories realitzades fins avui són:
 
·         Porcicultura. Es va dur a terme dins el Pla Pilot FCAC. Finalitzada l'any 2008.
·         Fructicultura. Es va dur a terme a l'ECA d'Alfarràs. Va finalitzar l'any 2009.
·         Vitivinicultura i Cellerisme. Es va dur a terme a l'ECA de l'Empordà. Va finalitzar l'any 2009.
·         Viticultura. Es va dur a terme a l'ECA Mas Bové. Va finalitzar l'any 2009.
·         Porcicultura II. Es va dur a terme a l'ECA de Tàrrega. Va finalitzar l'any 2010.
·         Olivicultura. Es va dur a terme a l'ECA de les Borges Blanques. Va finalitzar l'any 2010.
·         Viverisme. Es va dur a terme a l'ECA de Santa Coloma de Farners. Va finalitzar l'any 2010.
·         Producció Agrària Ecològica. Es va dur a terme a l'ECA de Manresa. Va finalitzar l'any 2011.
·         Fructicultura II. Es va dur a terme a l'ECA de l'Empordà. Va finalitzar l'any 2012.
·         Vaquí de llet. Es va dur a terme a l'edifici El Sucre de Vic.  Va finalitzar l'any 2012.
·         Fructicultura III. Es va dur a terme a l'ECA d'Alfarràs. Va finalitzar l'any 2013.
·         Vaquí de llet II. Es va dur a terme a l'ECAF.  Va finalitzar l'any 2013.
·         Olivicultura II. S'ha dut a terme a l'ECA d'Amposta. Finalitzarà l'any 2014.
·         Cultius extensius. S'ha dut a terme a l'ECA de Tàrrega. Finalitzarà l'any 2014.
·         Horticultura. Al Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya. Finalitzarà l'any 2015.
·         Olivicultura i viticultura. Es duu a terme al CEA de Gandesa. Finalitzarà l'any 2015.