Cercar en aquest blog

12/14/2014

L'escriptor Toni Orensanz, protagonista de la segona Nit de les Muses de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre

La Fira del Llibre Ebrenc (Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre), l'Ajuntament de Móra d'Ebre i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) van organitzar el dia 13 de desembre de 2014 la segona edició de la Nit de les Muses, una activitat per al foment de la literatura ebrenca dedicada enguany al llibre L'estiu de l'amor, de l'escriptor falsetà Toni Orensanz.

La Nit de les Muses va tindre lloc a La Llanterna Teatre Municipal de Móra d'Ebre, amb l'assistència d'un centenar de lectors de la novel·la de l'autor prioratí. Orensanz va anar desgranant diferents aspectes de la seua novel·la i moltes anècdotes i interioritats de les estades del pintor Pablo Picasso a Horta de Sant Joan a final del segle XIX i a l'any 1909.

Diferents amics d'Orensanz, així com l'editora de la novel·la; el president de l'Ecomuseu dels Ports, Salvador Carbó; i l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, entre d'altres, van anar intervenint i van contestar les preguntes que formulaven Albert Pujol, director de la Fira del Llibre Ebrenc, i de la bibliotecària de Móra d'Ebre, M. Josep Clua, que van conduir l'acte.

Quatre actors del grup teatral TEBAC van representar dos fragments de L'estiu de l'amor sobre l'escenari de La Llanterna. Es dóna la circumstància que aquest grup teatral del Baix Camp representa des de 2004 l'obra Muntanyes nevades (banderes al vent), obra d'Orensanz. 

Toni Orensanz (1970) és periodista, guionista i escriptor. L'any 2008 va publicar L'òmnibus de la mort. Parada Falset, un llibre de tall històric sobre els assassinats practicats per una colla d'anarquistes durant la Guerra Civil a les nostres comarques. Aquesta obra va consagrar Orensanz com a un dels escriptors més destacats de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Posteriorment va publicar El falsari (2010), narracions inspirades en el Falset del passat i, l'any 2013, va publicar L'estiu de l'amor (2013), una novel·la inspirada en l'estada de Pablo Ruiz Picasso i la seua nòvia Fernande Olivier a Horta durantbl'estiu de 1909.

La Nit es va tancar amb un brindis i una degustació de vi d'Horta de Sant Joan.