Cercar en aquest blog

1/29/2015

ERC PRESENTA UNA BATERIA DE MESURES PER MILLORAR L’ATENCIÓ SANITÀRIA A TORTOSA



En resposta a les demandes per instal·lar una unitat d'hemodinàmica a les Terres de l'Ebre, ERC-Tortosa presentarà al proper ple municipal un conjunt de mesures en la línia de millorar l'atenció sanitària a la ciutat. Aquestes inclouen la petició per a l'obertura, el més aviat possible, d'un laboratori d'hemodinàmica a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), però també altres propostes de millora que poden ser ateses de forma més ràpida, que ERC considera prioritàries.

En aquest sentit, ERC denuncia que el tancament de quiròfans i llits a l'HTVC, així com del centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) del Cap del Temple, han provocat aglomeracions i moments de col·lapse a Urgències de l'Hospital. Davant d'aquesta situació, ERC reclama que es reobrin els quiròfans i llits actualment no utilitzats, i que es restitueixi el CUAP en torn de matí i de tarda per prestar atenció a les urgències.

Així mateix, ERC proposa que, mentre no s'obri el laboratori d'hemodinàmica, s'augmenti els recursos humans del servei de cardiologia de l'HTVC, creant una plaça de metge especialista i dotant de més recursos materials amb l'adquisició d'un nou ecocardiògraf. També es demana que l'hospital torni a disposar d'un metge especialista en Reumatologia a jornada completa i, en atenció primària, que es restitueixi un equip de Medicina Familiar i Comunitària al Cap del Temple, recuperant el nivell d'assistència existent fins a la seva retallada.

Així mateix, la moció d'ERC insta la Generalitat de Catalunya a reubicar la Gerència de les Terres de l'Ebre a Tortosa, i no a Tarragona com ara. Per Josep Monclús, portaveu d'ERC a l'Ajuntament, "és necessari mantenir i avançar en la qualitat de l'assistència sanitària, que es disposi de l'atenció que mereixen les Terres de l'Ebre, i en particular la ciutadania de Tortosa".