Cercar en aquest blog

1/08/2015

LA XX FIRA DE L’OLI DE DE LES TERRES DE L’EBRE DE JESÚS PRESENTARÀ UN ESPAI DE GAMMA ALTA D’OLIS EXTRA VERGE DEL TERRITORI



La XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que tindrà lloc a l'EMD de Jesús els dies 20, 21 i 22 de febrer de 2015 arribarà amb algunes novetats importants. La més destacada fa referència a la exposició d'un espai de gamma alta d'olis Extra Verge de les Terres de l'Ebre, on es podrà gaudir de totes les emocions i sensacions que transmet el color, sabor, intensitat, aroma i altres elements com el packaging.

"Àgora d'Oli .Espai Gourmet Terres de l'Ebre" és el nom que rebrà aquest espai específic que
ocuparan els olis extra verge del territori, amb la intenció d'exposar-los tots junts i comprovar així la gran diversitat, qualitat i formes estètiques que s'estan utilitzant per embotellar-los. Existeix un bon coneixement de la gran producció d'oli d'oliva que hi ha a les nostres comarques, així com la qualitat de la mateixa, però fins ara no s'havia fet mai una exposició de la majoria d'aquests olis que tant a nivell privat, com mitjançant les cooperatives, s'acaben envasant i venent, buscant diferenciació per atraure al client final.

El primer dia de la fira, el divendres, es farà a Jesús una jornada professional on participaran, majoristes distribuïdors, restauradors i botigues gourmet per mostrar-los aquesta gran diversitat d'olis extra verge. Es calcula que puguin haver més de seixanta tipus diferents d'oli d'oliva envasat i que malgrat tractar-se de petites produccions mantenen una alta qualitat. Està previst l'edició de la primera guia on sortiran tots els productors amb marca pròpia que participen a l'Àgora, amb les oportunes explicacions tècniques i oleícoles.

Al mateix temps es dinamitzarà durant els dies de la fira l'espai d'exposició , on podrà el públic visitantparticipar en la elecció dels millors olis, concursos i tota una sèrie d'activitats al voltant d'un producte que està tenint una gran acollida en els mercats nacionals i internacionals.

Aquesta gran exposició d'olis, que es realitzarà en col·laboració i amb el suport de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa, situarà a la fira de Jesús com una de les capdavanteres en la promoció de l'oli d'oliva, principal argument pel qual es va iniciar ara fa vint anys la fira de l'oli de Jesús.

D'una altra banda la comissió organitzadora fa varies setmanes que treballa en la confecció del programa d'actes per procurar mantenir el nivell de les edicions anteriors i acabar aconseguint la combinació comercial i lúdica perfecta per repetir l'èxit dels darrers anys.