Cercar en aquest blog

2/11/2015

Unió de Pagesos dóna suport a l’arrencada d’arbres per combatre el foc bacterià amb la condició de recuperar el potencial productiu de les explotacions afectades


 

Unió de Pagesos dóna suport a mesures com l'arrencada d'arbres per lluitar contra el foc bacterià però amb la condició que es recuperi el potencial productiu de les explotacions afectades per aquesta malaltia. El sindicat defensarà aquestes proposes a la reunió de la taula sectorial de la fruita dolça prevista per divendres vinent 13 de febrer.

 

Unió de Pagesos ha presentat una esmena als Pressupostos de la Generalitat per tal que s'afegeixin 300.000 euros al Programa de Sanitat Vegetal, que inclou la lluita contra el foc bacterià. En aquest sentit, el sindicat demana a tot el sector, administració i organitzacions de productors, que s'impliquin a fons per tal d'eradicar aquesta malaltia, així com que s'estableixin totes les mesures fitosanitàries necessàries.

 

Catalunya té 23.149 hectàrees plantades d'espècies de fruita dolça susceptibles de ser atacades per foc bacterià, i que produeixen més de 500.000 tones de fruita. Les pèrdues econòmiques que podria provocar el foc bacterià, en cas de no actuar, arribaria als 1.150 milions d'euros, afectant 2.200 llocs de treball al llarg de tota la cadena de valor a Catalunya.