Cercar en aquest blog

4/21/2015

Aspa: ‘Volem que la sanitat de les Terres de l’Ebre tingui capacitat de decisió i organització i no ‘xiringuitos’ com el que proposa Sancho’

El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Gervasi Aspa, ha mostrat la seva 'sorpresa' davant de la proposta del secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, sobre la necessitat de crear un ens de gestió de l'àmbit sanitari a les Terres de l'Ebre. Segons Aspa, 'no ens agrada aquest estil de governar del Conseller Ruíz i de Sancho, lluny de la transparència i el sentit democràtic, intentant impulsar canvis en el sistema sanitari del país mancats de consens polític, professional i territorial'..

Aspa ha recordat la denúncia que va fer Esquerra pel tancament d'alguns serveis d'urgència d'atenció primària, quiròfans i llits d'hospital a les Terres de l'Ebre, així com la recentralització de la gestió del sistema i també de prestacions. 'Els mateixos que han fet aquesta recentralització sanitària de l'Ebre en benefici de Reus i Tarragona, i una  retallada de serveis sense precedents, ara ens proposen un 'xiringuito' que no sembla buscar el benefici general i sí, en canvi, una possible privatització del sistema amb l'excusa d'una territorialitat en la qual no han cregut mai', ha dit Aspa.

El president republicà ha afirmat que 'Esquerra no acceptarem cap ens o consorci que suposi privatitzar la sanitat pública a les Terres de l'Ebre i, per tant, rebutgem la proposta que planteja CiU'.

Aspa ha lamentat aquesta manera de fer política del rumor i de buscar la imposició per la via dels fets consumats. 'Esquerra pensem que, amb voluntat política, diàleg social i adaptant l'Institut Català de la Salut, es pot donar més capacitat de decisió i organització a les Terres de l'Ebre en l'àmbit de salut de la que tenim ara per ara'. Tot seguit, ha afegit: 'Volem que la sanitat de les Terres de l'Ebre tingui la màxima capacitat de decisió i organització, però no 'xiringuitos' com el que proposa Sancho'.

El representant republicà, després de recordar la reducció del servei d'ambulància de 24 h a Alcanar i Sant Jaume d'Enveja, ha demanat a CiU 'que posi solucions a problemes reals, com per exemple l'aglomeració que pateixen les urgències de l'Hospital Verge de la Cinta i les llistes d'espera. També que es reobrin els llits tancatsque es posi a disposició un especialista en reumatologia tots els dies laborables i que es doti d'una plaça més de cardiologia'. Aspa, per acabar, ha advertit CiU 'que deixi d'especular amb futuribles ens què només pretenen i tenen per objectiu la privatització de la sanitat pública'.