Cercar en aquest blog

4/21/2015

ERC lliura els guardons de la Fraternitat Republicana i homenatja els deportats ebrencs als camps nazis

El passat dissabte, 18 d'abril, la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya va commemorar a Móra la Nova el 84è aniversari de la proclamació de la República. A la tarda va voler homenatjar tots els ebrencs que van ser deportats als camps d'extermini nazi amb un xerrada sobre Roc Llop, miravetà que va sobreviure als camps. Josep Maria Sáez va relatar alguns dels seus contes i Antoni Borrell el va acompanyar posant-hi música.

Després es va celebrar el sopar de la Fraternitat Republicana, on es va lliurar la menció Joan Ferré a LGTeBre, de les JERC de les Terres de l'Ebre, i els guardons a la Fraternitat Republicana de la Federació de l'Ebre a una persona de cadascuna de les quatre federacions comarcals d'Esquerra. Aquests guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans.

L'homenatjada del Baix Ebre va ser Adela Aloguín, pal de paller de la Secció Local de Deltebre i compromesa en la defensa del territori. Pel Montsià, l'homenatjada va ser Araceli Subirats, d'Ulldecona, que, amb vint-i-cinc anys de militància al partit, és un referent de l'independentisme a les nostres comarques i destaca per la seva implicació en la defensa del català, l'educació pública i la justícia social. La Ribera d'Ebre va homenatjar Filomena Pujol i Mariano Martín, militants del partit de Móra d'Ebre i persones molt actives en el camp social i cultural del municipi. Per últim, la Terra Alta va homenatjar Tomàs Bes, d'Arnes, antic combatent republicà de la Batalla de l'Ebre, que després d'estar empresonat gairebé 3 anys va estar obligat a anar a un batalló de treballadors en un camp de concentració a Gibraltar.