Cercar en aquest blog

5/11/2015

Arriba a Móra d'Ebre la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Minoritàries

Avui dilluns, 11 de maig, ha arribat a Móra d'Ebre la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Minoritàries, una iniciativa que vol divulgar l'existència de les anomenades "malalties rares" i recollir fons per a programes d'investigació. De les 10.00 h a les 12.00 h s'ha instal·lat una caravana al passeig del Pont de la capital de la Ribera des d'on s'han distribuït materials informatius i s'han venut objectes solidaris per recaptar fons. El 100% dels beneficis d'aquesta recaptació es destinaran a projectes i programes d'investigació promuguts per FEDER (Federació Espanyola de Malalties Rares).


La Volta Solidària per les Malalties Minoritàries, que es va iniciar el 28 d'abril a Barcelona, és un repte solidari de l'atleta Marcos Bajo, esportista amb una malaltia minoritària i una discapacitat visual. Consisteix a fer un recorregut perimetral per Catalunya passant per 63 poblacions i unint diverses capitals de comarca tals com Mataró, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Berga, el Pont de Suert, Lleida, Móra d'Ebre, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, i finalitzant de nou a Barcelona. Aquest recorregut superarà els 900 km en 19 etapes consecutives.

El principal objectiu de la Volta Solidaria és posar l'accent en aquestes patologies, que pateixen 5 de cada 10.000 habitants. En total, es calcula que a Catalunya existeixen més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents i més de 3 milions a l'Estat espanyol. Per aquest motiu, mentre duri la Volta Solidària cada dia es publicarà un vídeo donant a conèixer una malaltia i es penjaran a les xarxes socials i al blog: marcosbajo.blogspot.com.es/.

La Volta Solidaria a Catalunya per les Malalties Minoritàries compta amb el suport de FEDER, COCARMI (Comitè Català de Representants de Discapacitats), FCEC (Federació Catalana d'Esports per a Cecs), SportHG, 226ers, Runnering, CEM del Guinardó, Autocaravanes Girona i de les 63 poblacions per on passa.