Cercar en aquest blog

5/20/2015

Els vins de la Terra Alta es fixen l'objectiu d'introduir-se al canal de la restauració sofisticada de Barcelona

El projecte "Terra Alta +" continua impulsant nous reptes. Això es el que es va poder reflectir en la jornada de treball que va tenir lloc el passat 8 de maig i en la qual hi van assistir un gruix remarcable de productors vitivinícoles de la comarca. L'acte tenia per objectiu presentar el projecte d'aquest 2015, que consisteix a posar en marxa el projecte d'entrada dels vins de gamma mitja-alta al canal restauració de Barcelona.

També es va debatre amb els assistents l'argumentari de suport per al sector en el procés d'entrada al canal restauració. Es tractava, doncs, d'oferir un raonament conjunt que posés en relleu els trets més característics i diferenciadors de la Terra Alta per tal de reforçar la imatge de qualitat dels seus vins.

El pla d'actuació i els reptes d'aquest projecte van ser consensuats amb el conjunt del sector durant els grups de treball del passat juliol. Tot i ser l'inici del pla, la presentació ha sigut un punt destacat dins del projecte, ja que ha permès que empresaris col·laborin determinant un pla d'actuacions per dinamitzar el sector i reforçar la posició competitiva de les empreses vitivinícoles que en formen part. Concretament, es tracta de fer una acció conjunta per part del sector per tal d'aproximar els vins de la Terra Alta al segment de la restauració a la ciutat de Barcelona; canal on els vins d'aquesta comarca, malgrat una reconeguda qualitat, encara no gaudeixen d'una presència rellevant en comparació a altres DO Catalanes.

Per aconseguir aquesta rellevància, els cellers realitzaran una selecció de vins de gamma mitjana i alta per adreçar-se durant aquest any 2015 a potencials clients de la restauració de Barcelona. L'objectiu d'aquesta acció és esdevenir proveïdors habituals i fer créixer el consum de vins de la Terra Alta en un context favorable al consum dels vins catalans, el qual ha experimentat un creixement en els darrers anys a Catalunya. A la reunió de treball del passat divendres també es va iniciar el debat sobre com ha de ser l'oferta que es presentarà i quins són els principals perfils de restauració sofisticada als quals els cellers s'adreçaran.

Ja fa edicions que el Consell Comarcal de la Terra Alta, amb el suport del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya), amb el cofinançament del Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social, estructura projectes que permetin dinamitzar la competitivitat de les empreses vitivinícoles de la Terra Alta. Aquest projecte d'entrada al canal de restauració se suma a l'efectuat durant el 2014, també adscrit dins el pla de treball de "Terra Alta +", conduint així el sector cap a l'assoliment de nous reptes.