Cercar en aquest blog

6/28/2015

Fusió entre art i música en l'actuació de la Banda Comarcal de la Terra Alta a la Biennal de Corbera d'Ebre

Avui ha tingut lloc a l'antiga església del Poble Vell de Corbera d'Ebre el quart concert de la banda de Música de la Terra Alta, una actuació emmarcada en els actes de la quarta edició de la Biennal d'Art de la localitat. L'actuació de la banda, formada per músics de diferents indrets de la comarca, s'ha desenvolupat enmig de les obres d'art plàstic i les instal·lacions que participen aquests dies a la biennal corberana.

El concert ha estat organitzat pel Consell Comarcal de la Terra Alta, amb el suport de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre i l'associació del Poble Vell, i ha comptat amb la presència de més de 300 persones vingudes de diferents poblacions terraltines. En aquest concert s'han pogut escoltar vuit obres de diversos estils dels compositors Martín Alonso, Harold L. Walters, James Swearing, Jacob de Haan, Manel Saderra i Puigferrer, John Williams i Paul Lavander, juntament amb arranjaments exclusius per a banda de temes clàssics i de música contemporània.

Amb el concert d'avui, els organitzadors han volgut oferir una activitat complementària a la Biennal d'Art, una iniciativa que aplega desenes d'artistes convocats per l'associació Zero Mig Partit pel Mig, amb els drets humans i la llibertat d'expressió com a lema. El concert ha estat presidit per Carles Luz, president del Consell Comarcal; Antonio Álvarez, alcalde de Corbera d'Ebre, i Joan Antonio, en representació de l'associació del Poble Vell.

La Banda Comarcal de la Terra Alta està formada per quaranta músics procedents de diferents poblacions de la comarca, sota la direcció del mestre Marc Subirats Calero. Amb la d'avui ha sigut la quarta i última actuació d'aquesta temporada de la banda musical, després del seu debut a Gandesa, el novembre de l'any passat, amb motiu de l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. La segona actuació de la formació terraltina va tindre lloc el març passat a la Fatarella, amb motiu de la celebració de l'Homenatge Comarcal a la Pau. El diumenge passat, la formació va oferir un tercer concert al Casal Rossinyol de Vilalba dels Arcs, amb motiu del Dia de la Musica.

La iniciativa de formar una banda comarcal va partir de l'Orquestra Mirantfont, de l'Escola Municipal de Música de la Fatarella i de les bandes municipals de Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, amb aportacions de músics a títol individual de les poblacions del Pinell de Brai i Batea.