Cercar en aquest blog

6/21/2015

La Flama del Canigó arribarà dimarts a la tarda a Tivenys

La Flama del Canigó arribarà dimarts a la tarda a Tivenys a partir de les 3 de la tarda on tindrà lloc l'acte de rebuda i lectura del missatge que enguany ha escrit Nemesi Solà, veterà impulsor de la Flama. El missatge ens recorda que en els temps en els quals "desitjos del poble foren reprimits a sang i foc, l'expressió popular donava als Focs de Sant Joan un sentit de resistència". La mateixa tarda arribarà a les 18.00h a Vinarós i a les 20.00h a Móra la Nova. Us animem a participar a la rebuda de la Flama del Canigó en aquelles poblacions més properes al vostre lloc de residència.

A partir de les 4 de la tarda, Òmnium Ebre en col·laboració amb l'IDECE repartirà la Flama en un recorregut pel riu amb aturades a Tortosa, Campredó, L'Aldea, Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Jesús i Maria (Deltebre). A banda d'aquests, altres pobles i barris com Roquetes, Jesús, Ferreries, els Reguers, Camarles, Ulldecona, Santa Bàrbara, Miravet, Masdenverge, Alcanar, la Sénia, Rosell, la Fatarella i Gandesa han manifestat a data d'avui la seva voluntat de recollir la Flama en algun dels punts del recorregut.

L'acte compta amb la col·laboració d'ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, associacions de veïns, clubs esportius i entitats culturals que organitzaran al seu torn la rebuda i l'encesa de les respectives fogueres. Un any més creix el nombre de participants i s'incorporen nous pobles a la recuperació d'aquesta tradició dels Països Catalans.

La Flama arribarà dimarts vinent a 400 viles dels Països Catalans. Centenars d'equips de foc distribuiran aquell dia la Flama portada directament del Canigó. Seguint diverses rutes, doncs, la Flama encendrà desenes de fogueres la vigília de Sant Joan. En aquesta edició es torna a organitzar un concurs d'Instagram, per escollir la millor fotografia amb l'etiqueta #FlamadelCanigó.