Cercar en aquest blog

6/27/2015

Presenten el cartell de la 28a Festa del Vi de Gandesa al 2n Eclipsi de la Garnatxa Blanca a Vilalba dels Arcs

La segona edició de l'Eclipsi de la Garnatxa Blanca, celebrat avui a Vilalba dels Arcs, ha estat l'escenari escollit pel comitè organitzador de la 28 Festa del Vi de Gandesa per a presentar el cartell anunciador d'aquest certamen, que tindrà lloc a la capital de la Terra Alta del 30 d'octubre a l'1 de novembre vinents. El cartell representa un tirabuixó que estira un tap d'una ampolla de vi fet de terra i arrels. Jordi Rius, del Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Terra Alta, ha explicat que amb aquesta imatge es vol simbolitzar que "en una ampolla de vi no només hi ha el líquid, també hi ha el terrer, el clima i unes varietats de raïm determinades".

L'acte de presentació del cartell i d'inauguració de l'Eclipsi l'ha obert l'alcaldessa de Vilalba dels Arcs, Maria Teresa Mariné Solé, qui ha explicat que al seu terme municipal, de les 500 hectàrees de vinya conreades 107 corresponen a la varietat de garnatxa blanca, la més representativa de la Terra Alta. Per la seua banda, el president comarcal i alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha agraït la implicació de les entitats organitzadores de la Festa del Vi i ha assegurat que la promoció de la garnatxa blanca està posicionant la DO en l'àmbit vitivinícola internacional. Luz ha sigut optimista quan ha assegurat que la comarca acollirà el Concurs Mundial de Garnatxes i que "només falta saber si serà el 2017 o el 2018".

Finalment, Jordi Rius, ha explicat que fa deu anys que treballa al Consell Regulador de la DO i "quan vaig començar, a Barcelona, em preguntaven si la Terra Alta era de Catalunya. Avui això ja no passa, tothom ho té clar, gràcies al treball de promoció que hem fet entre tots".

L'Eclipsi de la Garnatxa Blanca ha aplegat en la seua segona edició 26 cellers de la comarca, que han aportat i han donat a tastar els seus vins elaborats totalment o majoritàriament amb la varietat garnatxa blanca, i nou restaurants de la comarca, que han ofert punxadetes (tapes) per a maridar amb els vins. La festa ha aplegat centenars de persones al nucli antic de Vilalba dels Arcs.