Cercar en aquest blog

7/01/2015

Es constitueix la Taula Territorial d'Infància de les Terres de l'Ebre

Aquest dimecres s'ha celebrat la primera sessió del Ple de la Taula Territorial d'Infància de les Terres de l'Ebre. La sessió ha estat presidida pel delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i vicepresidenta de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, Mercè Santmartí.

La directora general de la DGAIA ha explicat que "les taules territorials tenen com a funció principal coordinar, impulsar i promoure les polítiques d'infància arreu del territori mitjançant la participació de les administracions i institucions implicades". Santmartí ha recordat que la Taula Territorial d'Infància de les Terres de l'Ebre s'inscriu dins la Taula Nacional, constituïda l'any passat, i que desplega els eixos del Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència.

La directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència també ha destacat que "amb actes com els d'avui es fa palès el compromís adquirit pel Departament de Benestar Social i Família de desplegar durant els propers mesos les taules territorials d'infància arreu de Catalunya".

Les taules territorials d'infància estan integrades pels següents òrgans:

·        El Ple. Format per la presidència, exercida pel delegat del Govern de la Generalitat al corresponent territori; la vicepresidència, exercida per la persona titular de la Direcció de Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família en l'àmbit territorial corresponent, la secretaria i les vocalies.

·        La comissió tècnica

·        Els grups de treball