Cercar en aquest blog

8/10/2015

Campanya de lluita contra la mosca de l'olivera a les comarques del Baix Ebre i Montsià

El director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, visitarà demà, dimarts 11 d'agost, una finca agrícola on s'està aplicant un nou mètode de lluita contra la mosca de l'olivera, consistent en un sistema de trampes de captura massiva de mosques.
 
Prèviament es reunirà amb la Junta de l'Agrupació de lluita contra la mosca de l'olivera (ADV) del Baix Ebre i Montsià.
 
Els mitjans que ho desitgin podran acompanyar el director al llarg de la visita, que tindrà lloc a partir de les 18.00 hores. El punt de trobada serà la cooperativa agrícola del Camp, passeig de les Escoles, 71, de Santa Bàrbara (Montsià).
 
La mosca Bactrocera (=Dacus) oleae és la plaga més important de les oliveres de les comarques de Tarragona. La mosca adulta pon els ous a les olives, d'on surt la larva que s'alimenta del fruit, la qual cosa provoca la caiguda de les olives i greus pèrdues en la producció. També fa baixar la qualitat de l'oli d'oliva obtingut.
 
Les comarques del Baix Ebre i Montsià, amb més de 30.000 ha d'oliveres, tenen poblacions habitualment molt altes de mosca de l'olivera, les més elevades de la Península Ibèrica.