Cercar en aquest blog

8/07/2015

Unió de Pagesos reclama al Departament l’abonament íntegre de la indemnització compensatòria del 2014 per a la pagesia professional de muntanya

Unió de Pagesos demana al departament d'Agricultura l'abonament íntegre de la indemnització compensatòria (ICM) corresponent al 2014 per a la pagesia professional de les comarques de muntanya. El sindicat va mantenir ahir una reunió de treball a la Seu d'Urgell (Alt Urgell) amb representants de totes les comarques catalanes de muntanya per abordar la situació en que es troba la pagesia d'aquestes zones. Unió de Pagesos considera imprescindible per al període 2015-2020 un augment de l'import de la ICM per tal que la pagesia pugui seguir exercint la seva activitat de manera viable, així com competir en el mercat en igualtat de condicions amb la resta de productors.

En la jornada de treball mantinguda ahir, Unió de Pagesos va insistir en la proposta d'elaborar un subprograma per a les zones de muntanya en el marc de les mesures finançades pel Feader, perquè permeti donar un impuls a les necessitats específiques d'aquestes zones.

 Altres qüestions tractades en la reunió van ser la necessitat de coordinació per part de les administracions davant la creixent afectació dels voltors als ramats de muntanya, així com la presentació d'un seguit de propostes per part del sindicat contra els danys d'aquesta fauna salvatge, i la millora de les assegurances per adversitats climàtiques com la sequera.