Cercar en aquest blog

9/11/2015

Ofrena floral de 40 entitats de Móra d'Ebre amb motiu de l'Onze de Setembre

Móra d'Ebre ha celebrat un any més l'acte institucional de la Diada Nacional de l'Onze de Setembre amb una ofrena floral al monument de l'Estela de la Llibertat, vora l'Ebre, en què han participat 40 entitats i institucions locals..


L'acte s'ha iniciat a quarts de dotze del migdia amb la lectura del manifest de la jornada, a càrrec del director de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d'Ebre, Fernando Caminals. Seguidament, la coral L'Aubadera, formada per cantaires morencs i dirigida pel mestre Robert Faltus, ha efectuat una interpretació musical.

El nucli central de la commemoració ha sigut l'ofrena de centres i rams de flors efectuada pels representants de les 40 entitats socioculturals i esportives, institucions i partits polítics locals participants als peus del monument anomenat Estela de la Llibertat, una antiga embarcació fluvial utilitzada durant la Guerra Civil que representa l'anhel de llibertat de Catalunya. Les ofrenes han sigut recollides per les pubilles i els hereus de Móra d'Ebre, que han sigut els encarregats de dipositar-les al voltant de l'embarcació.

L'alcalde de Móra d'Ebre ha sigut l'encarregat de llegir el discurs de comiat, un parlament en què ha fet un paral·lelisme entre el moment polític que viu actualment Catalunya i els valors defensats per la causa catalana durant la Guerra de Successió de 1714.

Després de la interpretació del cant dels Segadors per la coral L'Aubadera, les pubilles i els hereus, a bord de dos muletes del Club Nàutic de Móra d'Ebre, han llançat pètals de roses a les aigües del riu, acte amb el que han finalitzat els actes institucionals d'enguany.

Les activitats al voltant de la Diada Nacional continuaran demà dissabte, a les 22.00 h, a la plaça de Dalt, amb un espectacle d'havaneres amb el grup Alta Mar. El diumenge, a les 19.00 h, a la sala Sota de Copes, tindrà lloc la xerrada "Els Castellvell i els Entença, Nobles nissagues a l'Ebre. Barons i senyors de la Móra reconquerida", a càrrec de Vicenç Ayan Grau, historiador i guia oficial de turisme a Catalunya, Empresa Tarvitur - Guies Culturals Guiades.