Les dues principals gammes de vins de la Cooperativa Falset Marçà, Ètim i Castell de Falset, han obtingut excel·lents puntuacions al concurs internacional Gilbert & Gaillard, celebrat a França.
Aquesta ha estat la primera vegada que el celler centenari ha presentat els vins a concurs i ha obtingut fins a 7 medalles d'or amb puntuacions que arriben als 93 punts sobre 100.
Falset Marçà es converteix així en el celler de la DO Montsant que més medalles d'or ha acumulat en aquesta última edició del certamen, però també el primer de Catalunya, un fet que demostra la consolidació de la qualitat dels seus vins però també la bona relació qualitat-preu, un aspecte que valora especialment el jurat.
Les puntuacions han estat per a les següents referències:
Etim Verema Tardana 2012 – 93 punts
Montsant D.O. Vin doux natural
Le Foc del Castell 2010 – 93 punts
Montsant D.O. Vin rouge
Etim Old Wines Grenache 2010
Montsant D.O. Vin rouge
El dolç joglar 2013
Montsant D.O. Vin doux naturel
Imus 2014
Montsant D.O. Vin rouge
Etim Negre 2013
Montsant D.O. Vin rouge
La Dama de Blanc 2013
Montsant D.O. Vin blanc sec
Tal com demostren les puntuacions, un repertori ampli de vins del celler ha rebut puntuacions altes; des de l'emblemàtica verema tardana dolça al nou Lo Foc del Castell, que són les dues referències millors puntuades. De tota manera, el fet que 7 vins hagin obtingut medalla d'or demostra que hi ha un equilibri i coherència en l'elaboració que el jurat ha reconegut i premiat.
Cal dir que en tots ells hi ha les varietats autòctones: garnatxa i carinyena.
Des de la Cooperativa es fa una valoració molt positiva dels resultats del concurs internacional, un fet que ajudarà a posicionar encara més els vins de Falset Marçà als establiments de referència de Catalunya, però també a despertar l'interès del consumidor a l'estranger, donada la repercussió de la guia que s'edita en 4 idiomes i viatja a 25 països d'arreu del món. Per al celler és molt important també haver rebut aquestes distincions després que el director de la publicació, François Gilbert, visités la DO Montsant abans de l'estiu, interessant-se per la diversitat de sòls, microclimes, les varietats i el treball que es fa al camp, un factor a tenir en compte a l'hora de jutjar cadascuna de les referències presentades a concurs.