Cercar en aquest blog

10/06/2015

9a Verema de la Passió de Vilalba dels Arcs

Per novè any consecutiu, el Patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs va celebrar el passat diumenge la Verema a l'antiga de la Passió a la finca de la Mussola de Coll de Vilalba dels Arcs. Fruit d'aquesta collita en sortirà el preuat Vi de la Passió el qual es podrà tastar durant la propera Setmana Santa.


Les vinyes conreades són de garnatxa blanca, varietat autòctona de la comarca, i tenen gairebé un centenar d'anys. Els membres del Patronat de la Passió, cistells en mà, van realitzar la verema amb falçons i,  cop recollit el fruit, el va disposar dintre una tina per ser trepitjat pels nens i nenes. Finalment, aquest es va repartir en gerres de terrissa a les quals s'hi van afegir herbes aromàtiques.

Un cop assentat el most s'haurà d'esperar a que fermenti per afegir-hi la mel i una volta s'hagi transformat en vi passarà a resguardar-se a les àmfores al la Cripta de la Confraria de Nostra Senyora de Gràcia.


El Dissabte Sant, coincidint amb les representacions de la Passió, tindrà lloc el tradicional tast de vins i l'obertura de les àmfores en públic, per tastar, un any més, aquest preuat líquid elaborat de la mateixa manera que es feia en temps de Jesús.


Per més informació sobre el Vi de la Passió podeu visitar la nostra pàgina www.lapassiodevilalba.com i fer-vos seguidors de les nostres xarxes socials TwitterFacebook o Instagram.