Les vinyes conreades són de garnatxa blanca, varietat autòctona de la comarca, i tenen gairebé un centenar d'anys. Els membres del Patronat de la Passió, cistells en mà, van realitzar la verema amb falçons i, cop recollit el fruit, el va disposar dintre una tina per ser trepitjat pels nens i nenes. Finalment, aquest es va repartir en gerres de terrissa a les quals s'hi van afegir herbes aromàtiques.
Un cop assentat el most s'haurà d'esperar a que fermenti per afegir-hi la mel i una volta s'hagi transformat en vi passarà a resguardar-se a les àmfores al la Cripta de la Confraria de Nostra Senyora de Gràcia.
El Dissabte Sant, coincidint amb les representacions de la Passió, tindrà lloc el tradicional tast de vins i l'obertura de les àmfores en públic, per tastar, un any més, aquest preuat líquid elaborat de la mateixa manera que es feia en temps de Jesús.
Per més informació sobre el Vi de la Passió podeu visitar la nostra pàgina www.lapassiodevilalba.com i fer-vos seguidors de les nostres xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram.