Cercar en aquest blog

10/15/2015

El conseller Ciuraneta presenta la campanya Ruta de l'Arròs


El coseller Ciuraneta i el delegat del Govern presentant la ruta

El coseller Ciuraneta i el delegat del Govern presentant la ruta

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va presentar, ahir, a la Cambra Arrossera del Montsià, a Amposta, la campanya Ruta de l'Arròs, organitzada per la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de l'Arròs del delta de l'Ebre, per potenciar i  divulgar els esforços dels arrossers de la zona en l'elaboració d'un arròs de qualitat.

 

La campanya consistirà a identificar els restaurants amb una insígnia que els acreditarà com a "col·laborador de la ruta", i cadascuna de les persones que vagin al restaurant i l'arròs formi part del seu menú podrà participar en el sorteig d'un sopar per a dues persones en un dels restaurants de les Terres de l'Ebre distingits amb un segell de Qualitat "Estrella Michelin".  

 

La DOP és conscient que el seu producte i la seva qualitat no només és fruit de l'esforç humà, sinó que també incideix el lloc on es fa, en aquest cas el delta de l'Ebre. Per tant, la Ruta de l'arròs és una campanya on els protagonistes són els que donen vida a l'arròs de la zona, els restaurants i els municipis des d'on s'organitzen diferents jornades al voltant de l'arròs.

 

Sobre aquesta iniciativa, el conseller Ciuraneta ha dit que vol ser "una aposta de llarg recorregut i permanent. Una forma d'aglutinar tota la informació. Un trajecte que ni acaba ni comença en un sol punt o en un recorregut,  sinó en un projecte de redescoberta contínua, de proximitat, de qualitat, d'innovació i tradició, que posa al descobert tots els productes d'aquesta terra i tots els valors que hi recauen".

 

El titular d'Agricultura ha destacat també que es tracta d'una ruta que convida a la participació i premia la fidelitat, tot creant xarxa i sumant esforços, i ha animat a tots els restaurants a posar-se la insígnia de col·laborador de la ruta, que ha qualificat de "ruta del compromís amb el Delta i els seus producte estrella". I ha acabat convidant a tothom a provar les diferents propostes arrossaires, "uns plats que no decebran ningú i que, aquells que sigueu més agosarats, podreu traslladar a la vostra cuina."