Cercar en aquest blog

10/16/2015

L'ACA treu a informació pública el projecte del Pla de gestió del risc d'inundació del districte de conca fluvial de Catalunya

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a informació pública el Pla de gestió del risc d'inundació del districte de conca fluvial de Catalunya (PGRI) i el Programa de mesures en l'àmbit hidrològic (PMH), dos instruments de gestió del risc d'inundació a les conques internes catalanes. Els documents tenen per objectiu identificar i avaluar el risc per a les persones i els béns derivats de les possibles inundacions per tal de poder gestionar-lo.

 
El Pla de gestió recull les mesures que han d'adoptar els diversos actors competents en matèria de prevenció, protecció, preparació, recuperació i revisió del risc d'inundació. El Programa de mesures és l'instrument que ha d'adoptar l'ACA per a la gestió d'aquest risc, i recull també la zonificació de l'espai fluvial d'acord amb les normatives hidràuliques i urbanístiques. El Pla i el Programa estaran a disposició de la ciutadania, organitzacions i ens locals durant un període de tres mesos (finalitza el 16 de gener). Els dos documents, un cop aprovats, tindran una vigència de 6 anys, quan s'hauran de tornar a revisar.
 
El Pla de gestió del risc d'inundació del districte de conca fluvial de Catalunya contempla un pressupost  de 97,76 M€, dels quals l'ACA n'aportarà un total de 62,28 M€. La resta l'aportaran els altres actors implicats.
 
 
Treballs de coordinació entre tots els sectors implicats
 
El PGRI I EL PMH han estat elaborats a partir del treball realitzat per l'ACA durant l'any 2014 amb tots els agents implicats, tal i com marquen les directrius establertes al grup de treball d'inundacions del Ministeri d'Agricultura, Alimentació Medi Ambient. Durant l'any passat, doncs, l'ACA va treballar els documents de forma coordinada principalment amb la Direcció General de Protecció Civil, la Direcció General d'Urbanisme, la Direcció General de Costes de l'Estat, el Servei Meteorològic de Catalunya, El Departament d'Agricultura, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Consorcio de Compensación de Seguros i l'Entitat Nacional de Seguros Agrarios.
 
L'objectiu d'aquestes reunions va ser establir les mesures de prevenció, protecció, preparació i recuperació per donar compliment als requisits del Reial Decret 930/2010.