Cercar en aquest blog

10/02/2015

Sortida a Mequinensa dels clubs de lectura participants a l'activitat 'Llegim Moncada'

Cartell sortida a Mequinensa

El   programa de la sortida, que forma part de l'activitat "Llegim Moncada" inclosa dins la commemoració de l'Any de les biblioteques, és el següent:

Trobada dels clubs de lectura.

Durant el matí visites als diferents museus: Museo de Història de Mequienza, 

Museu de la Mina i la  Ruta literària "Jesús Moncada" on visitarem diferents espais com el Poble Vell, el mur i el riu, el meson "la fonda del vell senglar", casa natal de Jesús Moncada, la plaça d'armes, etc.

Per la tarda representació de l'obra de teatre "El darrer dia del Cafè de la granota" de la Cia. Mea Culpa (obra inspirada en els contes d'El Cafè de la Granota, de Jesús Moncada).


Del territori de Lleida hi participen els clubs de lectura de les biblioteques d'Agramunt, Alcarràs, Alguaire, Almenar, Artesa de Segre, Bell·lloc d'Urgell, Bellvís, Pardinyes,Torregrossa, Tremp i el Bibliobús Garrigues-Segrià. De les Terres de l'Ebre hi participa: Alcanar, Ascó, Flix, Gandesa, Mora d'Ebre, Tortosa i Ulldecona.

Jesús Moncada és un autor molt llegit i valorat tant a les Terres de Lleida com a les de l'Ebre, va ambientar la seva obra en el territori limítrof entre Catalunya i Aragó i va  recrear vivències i costums dels pobles a la vora dels rius Ebre i Segre.

Aquesta sortida ha estat organitzada per les Centrals de Biblioteques de Lleida i de Terres de l'Ebre que han impulsat diverses propostes relacionades amb l'escriptor i el seu món.