Cercar en aquest blog

12/29/2015

L'Ajuntament de Móra d'Ebre aprova una moció sobre el transport sanitari a l'Ebre amb els vots favorables de les dos regidores del PSC

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va aprovar ahir, amb només dos vots, a favor una moció sobre el transport sanitari a l'Ebre. La moció, de la Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre, la va presentar el PSC. La regidora Dolors Gurrera (PSC) va informar que el motiu de la presentació d'aquesta moció era donar suport a la proposta de la Plataforma, més encara davant les notícies que indiquen que s'ha d'eliminar la plaça de metge de l'ambulància de suport vital avançat, amb base a Móra d'Ebre, del Servei d'Emergències Mèdiques. 

La regidora va indicar que, segons les seues informacions, "ens asseguren que es traurà el metge, però no saben el motiu". Com sigui que encara no s'ha eliminat la plaça del facultatiu, la regidora va demanar modificar un punt del redactat inicial de la moció perquè es demani "el manteniment" del metge de l'ambulància. 

L'alcalde, Joan Piñol (CiU), va explicar que "després de les reunions fetes amb el director dels Serveis Territorials de Salut, amb responsables del Servei d'Emergències Mèdiques i amb la presidenta del Consell Comarcal, en cap moment s'ha parlat de treure cap metge d'enlloc". L'alcalde va indicar que des l'Ajuntament i des del grup de CiU "farem tot el que calgui perquè el metge no desaparegui" i va considerar que el que cal ara "és ampliar el servei amb un vehicle d'intervenció ràpida" per millorar l'atenció al nord de la comarca.

L'alcalde va apuntar que "no és vocació d'aquest grup recolzar aquesta moció, però farem tot el que estigui el nostre abast per rescabalar els serveis que puguin minvar al nostre poble".

La regidora Cinta Agné (ERC) va dir que el seu grup va presentar el 8 d'octubre passat aquesta mateixa moció, "però com que hi ha metge a l'ambulància, la vam retirar, ja que mentre hi hagi metge no la podem presentar".

Dolors Gurrera (PSC) va explicar que "quan parles amb tècnics i personal de l'Hospital Comarcal, et diuen que ningú sap res de perquè treuen el metge. Els diuen que el treuen però no saben per quin motiu". Va afegir que la cap del Servei d'Urgències de l'Hospital Comarcal assegura que "se sap que el treuen però no se sap quan". 

L'alcalde, Joan Piñol (CiU), va replicar i va instar Gurrera (PSC) a preguntar aquests extrems al director dels Serveis Territorials de Salut, ja que "sembla que vostè doni més credibilitat a la cap d'Urgències que al director dels  Serveis Territorials de Salut, que és qui hauria de prendre la decisió". 

Finalment la moció es va aprovar per 2 vots a favor (PSC) i 11 abstencions (CiU, ERC i PP).