Cercar en aquest blog

2/03/2016

Conferència sobre el vapor Anita al Palau Oliver de Boteller

El proper 11 de febrer a les 19 h tindrà lloc una conferència sobre el vapor Anita a càrrec d'Albert Curto, director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i coautor amb Laura Tienda del llibre El vapor Anita. La història d'un mite. L'activitat s'ha programat com a complement de l'exposició Cent anys del vapor Anita, que es pot visitar al Palau Oliver de Boteller fins al 26 de febrer.

El 2015 es van complir els 100 anys de l'avarament del vapor Anita, per commemorar-ho els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre -conjuntament amb l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i el Museu de les Terres de l'Ebre- han organitzat un seguit d'actes. L'activitat principal és l'exposició itinerant Cent anys del vapor Anita, que es va inaugurar el 28 de novembre a Tortosa, on romandrà fins a finals de febrer, quan es traslladarà al Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta. Així mateix, també s'ha presentat el llibre El vapor Anita. La història d'un mite a Tortosa, a Amposta i al Museu Marítim de Barcelona.

En aquest moment ja podem fer un primer balanç de l'exposició a Tortosa i concloure que ha estat un èxit de visitants, ja que, a falta d'un mes de ser clausurada, l'han visitada 3.000 persones i s'han programat 6 visites guiades per a  alumnes de diversos instituts. A més, s'han facilitat dossiers pedagògics perquè els centres puguin fer visites pel seu compte i adaptar-les a les seves necessitats, la qual cosa ha suposat la visita de 350 alumnes. Tot això confirma l'interès que desperta el vapor que ha esdevingut mític per a la gent de les Terres de l'Ebre.

A més de totes aquestes activitats, està previst que se'n sumin d'altres organitzades directament pels ajuntaments implicats en la història del vaixell.