Cercar en aquest blog

3/03/2016

L'alcalde de Tortosa apel·la a l'autonomia municipal i a la voluntat majoritària del Ple per mantenir la consulta sobre el monument a la Batalla de l'Ebre

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reiterat aquesta tarda que la ciutadania del municipi tindrà l'oportunitat d'expressar-se lliurement sobre el futur del monument a la Batalla de l'Ebre, després que aquest migdia el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció de la CUP -per un vot de diferència- instant a retirar-lo sense consulta popular. "Em dec al que digui el Ple de l'Ajuntament i el conjunt de tortosines i tortosins. I estic segur que els grups municipals que fins ara s'han mostrat partidaris al Plenari de sotmetre aquesta qüestió a una consulta ciutadana mantindran la seva posició amb independència del que les seves formacions polítiques hagin votat avui al Parlament de Catalunya."

Bel s'ha mostrat "satisfet de pertànyer a un partit que respecta l'autonomia municipal i la feina d'alcaldes i regidors", en el sentit que tots els diputats i diputades de CiU han votat en contra de la moció de la CUP, i ha evitat polemitzar davant les crítiques que li ha adreçat la portaveu d'aquesta formació. "He sentit moltes bajanades, però no ofèn qui vol, sinó qui pot."

L'alcalde ha parlat per telèfon aquesta tarda amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i li ha demanat de poder-s'hi reunir per exposar quina és la posició de l'Ajuntament de Tortosa en relació al futur del monument a la Batalla de l'Ebre. "A mi la gent em diu, alcalde, posi les urnes. I això és el que farem." Bel no s'ha estat de mostrar la seva "perplexitat" pel fet que el Parlament de Catalunya s'hagi posicionat sobre aquesta qüestió "tot just quan, per primera vegada, l'Ajuntament posa un mecanisme de participació ciutadana per resoldre-ho".

Finalment, l'alcalde ha volgut replicar al grup parlamentari CSQP recordant que "la formació ICV va tenir l'alcaldia de la ciutat i va governar durant 8 anys. Durant aquest temps no només no van treure el monument, sinó que el van protegir."