Cercar en aquest blog

4/22/2016

El catedràtic Moreno Cabrera participa a Tortosa en el cicle "Llengua, societat i poder"

Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic de lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), va protagonitzar la tercera sessió del cicle de xerrades "Llengua, societat i poder", el passat 21 d'abril, a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa.

Fa temps que, Juan Carlos Moreno Cabrera, s'ha erigit en una de les veus més sòlides en la denúncia del que anomena "nacionalisme lingüístic espanyol". La conferència del catedràtic madrileny, signant del manifest del Grup Koiné ("Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent"), va ser seguida per una quarantena de persones, que van emplenar la sala.

Segons Moreno Cabrera, l'"espanyolisme lingüístic" considera que els intents d'aconseguir que les llengües diferents del castellà ocupin un lloc preferent en els seus respectius dominis lingüístics, no sols constituiria un atac a uns pretesos drets intocables que els parlants de castellà, sinó que contribuiria decisivament a la divisió, a la ignorància i a l'empobriment de la població.

La quarta i darrera sessió del cicle tindrà lloc el 19 de maig i a càrrec de Ferran Suay i Lerma, de la Universitat de València, amb el títol "La subordinació lingüística: una visió sociològica".

El cicle de conferències "Llengua, societat i Poder" és una iniciativa d'Òmnium Ebre, Som Escola a les Terres de l'Ebre, l'Antena Cultural Tortosa de la URV, l'Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.