Cercar en aquest blog

4/03/2016

Móra d'Ebre i la Ribera d'Ebre acullen per primer cop el Premi Sambori

L'institut Julio Antonio de Móra d'Ebre ha sigut l'escenari de l'acte de lliurament de l'edició 2016 dels premis Sambori i Especials, convocats per Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre. Era la primera vegada que la comarca de la Ribera d'Ebre i la seua capital acollien aquest esdeveniment cultural, després de les edicions celebrades a Tortosa, l'Aldea, Alcanar i Gandesa.

En el decurs de l'acte, presidit pel director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé, s'han lliurat un total de 26 guardons als guanyadors d'aquests concursos literaris en llengua catalana, que tenen l'objectiu de fomentar la creació literària en català entre els escolars dels centres d'ensenyament infantil, primari, secundari obligatori, batxillerat i centes d'eduació especial de les Terres de l'Ebre. Els treballs guardonats han sigut editats en un llibret anomenat Tastets, que ha sigut lliurat als guanyadors i a les seues famílies.

L'acte ha comptat amb la presència de Josep Moragrega, president d'Òmnium Ebre, i de Montserrat Gimeno, en representació de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural, així com de la regidora de Cultura de Tortosa, Dolors Queralt; de Joan Salvador Ventura, director de l'institut morenc, i de Joan Josep Duran, president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. En el decurs de l'esdeveniment s'ha lliurat també el premi Neus Gràcia al professor de llengua i literatura catalanes de l'institut Julio Antonio, Josep S. Cid, que ha sigut objecte d'homenatge per part dels seus companys. La celebració s'ha tancat amb una actuació de ballet a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d'Ebre.

En l'edició d'enguany dels premis Sambori i Especials d'Òmnium de les Terres de l'Ebre han participat un total de  36 escoles i instituts del territori, 17 dels quals ho feien per primera vegada, la qual cosa ha sigut destacada pels organitzadors.