Cercar en aquest blog

5/12/2016

Conferència sobre etnopoètica a Móra d'Ebre

La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre ha sigut l'escenari avui d'una conferència patrocinada per l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Móra d'Ebre titulada "De la princesa encantada a l'autoestopista del revolt", a càrrec de la Dra. Mònica Sales, professora del Departament de Filologia Catalana de la URV.


Aquesta conferència ha sigut una aproximació a l'etnopoètica (literatura oral) i als seus gèneres per ensenyar l'abast científic d´aquestes produccions orals que es transmeten de generació en generació.

Després d'una pinzellada sobre el món de l'oralitat i d´un breu recorregut pels principals gèneres i les seues característiques, s'ha fet un viatge en el temps per recordar aquelles rondalles que ens explicaven de menuts.

Acabada aquesta reflexió conjunta, s'ha retornat a l'actualitat per parlar del gran nombre de llegendes urbanes que circulen avui en dia per veure'n la seua influència en la societat.

Tant les rondalles com les llegendes urbanes són molt presents en el nostre dia a dia i són representatives de dues etapes maduratives ben diferents. Enllaçar-les ha permès de veure com evolucionen els gèneres de la literatura oral al mateix temps que creix l'individu i passa de ser infant a ser adolescent i adult.