Cercar en aquest blog

5/25/2016

El Consell Comarcal de la Terra Alta dóna suport a les persones en situació d’atur posant en marxa el disseny d’un dispositiu d’inserció, orientació i formació

El dimecres 18 de maig és va fer la presentació de "Dissenyem un [Dispositiu] d'Inserció, Orientació i Formació Laboral" a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta. L'acte va comptar amb la participació de divuit representants de l'Administració local i comarcal, comunitat educativa i empreses del territori.

L'objectiu d'aquesta acció és dissenyar un dispositiu que s'adapti al territori i a les necessitats de les empreses i persones en situació d'atur, i donar oportunitats laborals als joves perquè no hagin de marxar del territori. La seva implantació és realitzarà a partir del 2017.

Per fer-ho, cal tenir en compte els diversos punts de vista dels actors del territori i, per aquest motiu, a la presentació es va fer una crida a totes aquelles persones que vulguin implicar-se al llarg de tot el procés de disseny del dispositiu, aportant el seu coneixement i participant al grup de treball que s'està creant.

En aquest moments s'està fent un recull de les necessitats a través d'entrevistes i analitzant la informació relativa a la realitat econòmica i laboral de la comarca, i de les accions ocupacionals que s'hi desenvolupen.

Aquesta iniciativa, s'inscriu dins el marc del projecte "Treball a les 7 comarques" Terra Alta +, impulsat pel Consell Comarcal de la Terra Alta, el qual està basat en la cooperació publicoprivada, i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.