Cercar en aquest blog

6/18/2016

Crida a les famílies de Riba-roja a obrir les portes de casa seva als participants del IV Festival Poesia des dels Balcons


Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre i l'organització del IV Festival Poesia des dels Balcons, es fa una crida a les famílies del municipi per tal que acullin a casa seva els participants d'aquest esdeveniment cultural. La cita poètica, que aquest any arriba a la seva quarta edició, homenatjarà la poeta i escriptora Rosa Fabregat i se celebrarà el cap de setmana del 15, 16 i 17 de juliol.

La iniciativa d'allotjar poetes i artistes en cases particulars del poble s'ha fet des de la primera edició del festival, i és "una manera de viure de manera més intensa i interessant" aquesta cita, remarca la regidora Montserrat Arbonès.

Els interessats en acollir algú a casa seva, o bé en un habitatge buit de la seva propietat, només cal que n'informin la regidoria de Cultura. "Simplement cal deixar un lloc adequat i com a tu t'agradaria trobar-lo si hi haguessis de viure", diu Arbonès, a més de tenir ganes de "compartir l'experiència amb un convidat especial".

Una "experiència única"

L'any passat es van acollir a les cases de riba-rojans uns 25 participants al festival, repartits en 12 famílies. Unes xifres similars a les que s'esperen per aquest 2016.

Josep Aguilà és precisament una de les persones que ha allotjat a casa seva diversos poetes i artistes des del primer any del festival. És un riba-rojà amb grans inquietuds
culturals, que considera que aquesta fórmula és interessant en dos sentits. "D'una banda, perquè obre el municipi a gent de fora, i de l'altra, perquè la convivència que es crea entre uns i altres és molt agradable i enriquidora", explica.

A més, aquests convidats d'excepció "acostumen a ser molt agraïts i tenen moltes ganes de compartir el seu art", destaca. Així, "et presenten altres participants, et regalen llibres, i amb alguns arribes a mantenir la relació més enllà del festival". Aguilà fins i tot relata una anècdota en què un dels poetes va dedicar una poesia a una amiga seva. Unes sinergies que, d'una altra manera, no es donarien.

En definitiva, ho defineix com una "experiència única" i anima tothom a provar-ho, igual que fa la regidora de Cultura. "Riba-roja sempre ha estat un poble acollidor, i el festival
ha crescut fins ara gràcies a tots aquells que han deixat el més preuat, que és casa seva, als poetes, artistes i acompanyants", acaba Arbonès.