Cercar en aquest blog

7/19/2016

Aprovada l'ampliació de l'àmbit de l'Hotel Villa Retiro de Xerta


Imatge

L'Hotel Villa Retiro, a Xerta

La Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha aprovat aquest dimarts la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Xerta (Baix Ebre) que amplia l'àmbit de l'Hotel Villa Retiro, tot reconeixent i ordenant la realitat existent. L'hotel es troba al camí dels molins, al nord-est del municipi. Va ser construït entre els anys 1879 i 1882, en estil modernista-colonial, en una finca propietat de la família d'indians Martí.

 

Està catalogat com a Bé cultural d'interès local (BCIL) i des del 2006 acull un hotel de cinc estrelles amb nou habitacions i un restaurant guardonat amb una estrella Michelin. Està previst que aquest mes de setembre obri també una escola de cuina. La finca, de 16.984 m2, té uns jardins amb arbres i plantes portades d'Amèrica del Sud pels antics propietaris, així com una gruta i un llac.

 

La modificació que impulsa l'ajuntament consisteix en l'ampliació de l'àmbit en el seu extrem sud-oest en 1.850 m2, per tal de reconèixer la realitat existent, atès que en aquest extrem se situa part del jardí i de l'aparcament del complex.

 

Sense increment del sostre edificable

 

També s'ha aprovat una nova qualificació de zona de serveis privats per regular els paràmetres d'ordenació de la finca, que recull el que es preveu en el Pla especial urbanístic hoteler de Villa Retiro. Finalment, s'accepten els usos de sala de ball i educatiu, ja que actualment existeix una sala de festes per a esdeveniments socials i que, en els propers mesos, començarà a funcionar l'escola de cuina.

 

Cap d'aquestes modificacions implica un increment del sostre edificable, sinó que clarifiquen i concreten el que ja existeix, i el que es preveu en el planejament vigent.