Cercar en aquest blog

7/27/2016

El projecte “El Rebost de Parra” de l’Institut Montsià premiat en la IV edició del Premi als Millors Projectes d’Emprenedoria a la FP de les Terres de l’Ebre

La directora territorial d'Ensenyament, Manolita Cid, ha lliurat aquest matí els guardons de la IV edició dels Premis als Millors Projectes d'Emprenedoria a la FP de les Terres de l'Ebre, entre els 5 projectes de 4 instituts ebrencs que s'hi ha presentat.

Concretament, el projecte guanyador ha estat "El Rebost de Parra" de Patricia Vázquez Lletí, Patricia Sabater Franch i Raquel Maigí Regolf de l'Institut Montsià, d'Amposta, amb les seves tutores Juventina Figueras Pons i Laura Vizcarri Sabaté. I també han rebut dos accèssits els projectes:

"DecoArt Ebre, SL" de Míriam Garrido Andreu, Patrícia Favá Martí i Tehreem Javed, de l'Institut de l'Ebre, de Tortosa i el seu tutor Enric Garcia Carcelen; "Càmping l'Assut" de Jorge Caballero Rodríguez, Sanaa Astaff i Celia Castell Belinchon, també de l'Institut de l'Ebre, tutoritzat per Enric Garcia Carcelen.

El Premi als Millors Projectes d'Emprenedoria a la Formació Professional del Departament d'Ensenyament vol premiar els projectes de creació d'empreses que reflecteixin la creació d'un producte o servei i la seva comercialització, elaborats per l'alumnat matriculat als institut que ofereixen cicles formatius a les Terres de l'Ebre. Així, aquest concurs es fixa, com a principal objectiu, incentivar la presentació d'idees que ajudin a fomentar l'esperit emprenedor de l'alumnat de formació professional.

En aquesta 4a edició els projectes presentats han escollit diverses activitats empresarials per a desenvolupar a les Terres de l'Ebre.

El rebost de Parra (CFGS Administració i finances). És un projecte que extreu la matèria primera agrícola del seu propi hort, elabora i comercialitza productes envasats i menjars precuinats a partir de receptes tradicionals de la cuina típica de les Terres de l'Ebre. L'objectiu principal és recuperar la cuina tradicional amb productes de les Terres de l'Ebre amb la finalitat de proporcionar una alimentació sana, equilibrada i natural.

DecoArt Ebre (CFGS Administració i finances). El projecte consisteix a fabricar mobiliari de disseny a partir de cartró reciclat mantenint la qualitat i a preus més competitius. Aquest projecte naix del desig d'un futur millor i una bona forma és transformar el problema mediambiental dels residus en una solució ecològica i sostenible que pot generar llocs de treball a les Terres de l'Ebre.

Càmping l'Assut (CFGS Administració i finances). Projecte que té com a finalitat fer un estudi sobre la reobertura del càmping i restaurant "La Graella" de Tivenys ja que un membre del grup és família dels propietaris. Es tracta d'aprofitar les instal·lacions existents i millorar-les, així com envoltar el complex amb una sèrie d'activitats atractives per als diferents grups de població que vagin a gaudir dels seus serveis.

Els altres dos projectes empresarials presentats en aquesta nova edició del Premi són:

Campament Som-Riu (Institut Julio Antonio – CFGS Tècnic educació infantil) d'Imma Casadó i Júlia Grau i la tutora Teresa Moreso. Un projecte en què es desenvolupa un campament infantil, dirigit a infants d'entre tres i dotze anys, on es potencia l'autonomia i la cura del medi que ens envolta. La idea neix de la detecció de la falta d'un centre que ofereixi aquests serveis al voltant de Móra d'Ebre.Peix La Ràpita (Institut La Sénia – CFGS Comerç internacional) d'Amanda Zaragoza, tutoritzat per Eva López. És un projecte amb la finalitat de comercialitzar a Luxemburg peix de Sant Carles de la Ràpita i la mar Mediterrània, passant prèviament per un procés de congelació per tal de mantenir la seua qualitat. Amb aquest projecte es dóna a conèixer producte de la zona a un país importador.