Cercar en aquest blog

7/22/2016

Jané: “Els delictes han baixat un 3% a Móra d’Ebre”

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha afirmat aquest divendres que els delictes han baixat un 3% a Móra d'Ebre. Així ho ha assegurat després de la reunió de la Junta Local de Seguretat que s'ha celebrat aquesta tarda a l'Ajuntament de Móra d'Ebre a la qual també hi ha assistit l'alcalde del municipi, Joan Piñol.

Jané ha destacat que els delictes contra les persones han baixat un 28% mentre que els relacionats amb l'ordre públic ho han fet un 83,3%. A més, el nombre d'incidents ha disminuït un 13,3% l'últim any.

El titular d'Interior ha agraït a l'alcalde de Móra d'Ebre la bona feina que s'està fent al municipi en matèria de seguretat ciutadana, com ho demostra l'índex actual que té de fets delictius. "En aquest moment Móra d'Ebre està 30 punts per sota del conjunt de Catalunya on l'índex de delictes se situa per sobre dels 65 per cada 1.000 habitants", ha detallat Jané. En aquest sentit, ha afirmat que les dades posen de manifest que s'està actuant en la línia correcta, també a l'hora de posar fre a aquells delictes que havien crescut, com és el cas dels robatoris amb força a domicili. "S'ha detectat que els grups que actuaven eren de fora del municipi. Hi ha unes investigacions que van ben encaminades i, per tant, esperem que en aquest àmbit l'evolució també serà positiva", ha apuntat el conseller. I ha afegit: "Les dades avui són bones però en un futur immediat seran millors".

Per la seva banda, Joan Piñol ha expressat la seva satisfacció perquè les dades són positives. "S'ha constatat la percepció de seguretat que teníem", ha apuntat. A tot això, ha destacat la bona col·laboració existent entre els diversos cossos de seguretat que operen al municipi. "És important que s'entenguin i que la informació corri entre ells de manera fluïda. Això és el que avui hem constatat", ha manifestat.