Cercar en aquest blog

7/08/2016

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Corbera d'Ebre


Depuradora de Corbera d'Ebre (Terra Alta)
Depuradora de Corbera d'Ebre (Terra Alta)
 
L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat en servei aquesta setmana el sistema de sanejament d'aigües residuals urbanes del municipi de Corbera d'Ebre (Terra Alta). Es tracta de la depuradora número 498 del Pla de Sanejament de Catalunya.
 
La instal·lació és de tipus biològic i incorpora les següents etapes: desbast de fins; compactador de residus; desgreixador estàtic; tractament biològic amb procés de nitrificació amb fangs actius per aeració perllongada i decantació estàtica.
 
 
Carcaterístiques tècniques
 
Cabals de disseny: 190 m3 /dia
Població servida: 1.047 habitants
DBO5 (matèria orgànica): menor de 25 mg/l
MES (matèries en suspensió): menor de 35 mg/l
Potència total instal·lada necessària:  47 kW
 
La depuradora de Corbera d'Ebre ha suposat una inversió de 679.842 euros i pot donar servei a una població de 1.047 habitants.
 
Quasi 500 depuradores
 
El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions de sanejament en alta necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. Amb l'entrada en servei del sistema de sanejament de Corbera d'Ebre, Catalunya diposa de 498 depuradores que garanteixen el sanejament del 97% de la població catalana.