Cercar en aquest blog

7/11/2016

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora 499 a Els Guiamets


La depuradora dels Guiamets és de tipus biològic.
La depuradora dels Guiamets és de tipus biològic.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en servei aquesta setmana el sistema de sanejament d'aigües residuals urbanes del municipi dels Guiamets (Priorat). Es tracta de la depuradora número 499 del Pla de Sanejament de Catalunya.
 
La instal·lació, de tipus biològic, incorpora un sistema de tractament, a través de filtres percloradors, mitjançant el qual els microorganismes fan la seva funció de depuració biològica sobre un suport de peces de material plàstic de gran superfície específica i amb aportació d'oxigen mitjançant un flux d'aire a contracorrent.
 
El sistema de tractament consta de les següents etapes: desbast de fins; compactador de residus; decantació primària; tractament biològic amb filtres percoladors de doble etapa i decantador lamel·lar.
 
La depuradora dels Guiamets està dissenyada per tractar un cabal diari de 75m3 i una càrrega contaminant de matèria orgànica inferior a 25 miligrams per litre i per sota dels 35 miligrams per litre de matèries en suspensió.
 
 
Carcaterístiques tècniques
 
Cabals de disseny: cabal diari 75 m3 /dia
Població servida: 327 habitants
DBO5 (matèria orgànica): menor de 25 mg/l
MES (matèries en suspensió): menor de 35 mg/l
Potència total instal·lada necessària:  15 kW
 
La depuradora dels Guiamets ha suposat una inversió de 448.897 euros i pot donar servei a una població de 327 habitants.
 
Quasi 500 depuradores
 
El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions de sanejament en alta necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. Amb l'entrada en servei del sistema de sanejament dels Guiamets, Catalunya disposa de 499 depuradores que garanteixen el sanejament del 97% de la població catalana.