Cercar en aquest blog

7/26/2016

Taller participatiu d'oli la Fatarella

L'Ajuntament de la Fatarella inicia les activitats en el marc de la 18a Festa de l'Oli, la qual s'emmarca dins de les línies estratègiques del Pla d'acció local cap a la sostenibilitat de l'Agenda 21 de la Fatarella, amb l'objectiu de revaloritzar i reestructurar l'agricultura com a sector estratègic, i més específicament promoure la cultura de l'olivera i el sector oleícola.

Per tal d'afrontar els reptes de futur d'aquest sector, es fa una aturada per analitzar, reflexionar i traçar un pla definit pels nous productors i elaboradors d'oli que cada dia aposten pel sector i per la qualitat.

El matí del 14 de juliol al local de Joventut de la Fatarella va tenir lloc el taller participatiu "Oportunitats i reptes del sector de l'oli" amb la innovadora metodologia que combina el Design Thinking amb el Lego® Serious Play®,amb els objectius d'identificar les oportunitats de millora competitiva dels agents del sector, reflexionar sobre l'activitat empresarial i la creació de valor (actual i futura), analitzar la Interrelació entre empreses i activitats i explorar
sinergies actuals i futures.

La posada en escena va sorprendre als assistents, doncs no és massa habitual assistir a una jornada de treball amb dues taules plenes de fitxes de "Lego". Lluny de fer-se enrere, els assistents van deixar anar tot el millor de si responent"constructivament" als reptes plantejats pel consultor: punts forts i febles del Territori (respecte sector oli), amenaces i oportunitats, definició del client ideal, visibilitat del sector i creació de productes innovadors amb l'oli com a protagonista principal (descartant l'oli de taula com a tal).

L'experiència va ser molt positiva, fomentant el diàleg i la visió sectorial, on els assistents van marxar amb una bona pluja d'idees amb les quals començar a treballar.

Fins i tot, el dinar fet per una empresa del territori va mostrar les possibilitats gastronòmiques de l'oli.

Aquest taller va comptar amb el suport tècnic del Projecte "Treball a les 7 comarques" Terra Alta + del Consell Comarcal. Les conclusions extretes del taller hauran de servir també per a definir les futures accions del projecte "Terra Alta +" de suport específic a aquest sector per tal de millorar la competitivitat de les empreses i generar ocupació.