Cercar en aquest blog

8/19/2016

Jornada Gastronòmica de la Baldana d'Arròs de Camarles

El 27 d'agost tindrà lloc una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Baldana d'Arròs que organitza la Regidoria de Promoció Econòmica. La principal novetat d'aquest any és el concurs que s'organitza d'Instagram, on els visitants podran realitzar fotos durant tota la jornada amb l'etiqueta #JGBACamarles16; els tres guanyadors tindran vals per poder gastar al comerç participant a la Jornada.

Segons ens informa la regidora la Srta Bàrbara Curto Camisón - "en aquesta 12a ediciò comptarem amb un total de 8 expositors locals els quals seguint la dinàmica de tots els anys ens prepararan una gran quantitat i varietat de tapes on el producte principal serà la baldana d'arròs. Des de les Regidories de Promoció Econòmica i Comunicació estem treballant per tal de dinamitzar la jornada, i com no, de donar a conèixer un gran nombre de plats que es poden cuinar amb aquest producte" A la Jornada, el públic podrà gaudir de tapes creades pels 8 establiments participants, on l'ingredient serà la baldana: baldana amb patates, pizza de baldana, ous estrellats amb baldana, cargols de terra amb baldana, tomàquets farcits amb baldana, varietat de "pintxos" amb baldana, i també es podrà degustar dolços típics de les Terres de l'Ebre. 

Els establiments participants són: Can Marc, La Carnisseria del Paulo, Chantilly, Lo Mercadet, Agrobotica d'Arrossaires del Delta de l'Ebre, Cafè Tiràs, Cafès & Pizza i Forn Can Coll. Cadascun presenta diferents tapes amb un element en comú: la baldana d'arròs. Per als més petits hi haurà castell inflable i entreteniments varis, per amenitzar la Jornada comptarem amb música en viu i zona de ball a l'aire lliure. Els preus dels tiquets són: 4 degustacions per 6 euros i 2 consumicions per 3 euros. Aquest any, a l'igual que l'any anterior, els interessats podran comprar els tiquets anticipats a l'Ajuntament de Camarles i a l'Oficina de Turisme, en horari de: 9.00 a 13.30 hores. La Baldana d'Arròs o botifarra negra d'arròs, és un dels productes més populars i representatius de la gastronomia de les Terres de l'Ebre. 

La combinació dels diferents ingredients que composen la baldana el fan un aliment molt nutritiu, per la gran proporció de proteïnes, ferro i hidrats de carboni. Tots aquest elements la converteixen en un aliment molt energètic que aporta una gran diversitat de nutrients.