Cercar en aquest blog

8/01/2016

Móra la Nova recupera la Festa del riu en la seua Festa Major

Després d'una setmana plena d'actes festius previs a la Festa Major, aquest cap de setmana Móra la Nova celebrarà pròpiament la seua Festa Major 2016, que durarà fins al dilluns 8 d'agost. Per segon any consecutiu, s'hi introdueixen diverses novetats com ara el disseny d'una samarreta de festes, un concurs de selfie a Instagram amb el hashtag #femfestaMLN i dues activitats sorpresa que no es volen desvetllar del tot: la pluja dolça i el 'humor amarillo' amb tot de proves molt divertides. La regidora de Festes, Míriam Vinaixa, ha volgut destacar la recuperació de la Festa del riu, dissabte al matí, "ja fa uns mesos que un grup de remers està preparant-se per a participar en la cursa de muletes, també hi haurà el pal ensabonat, la pesca de melons i síndries i més jocs. És una festa que feia anys que no s'hi feia i l'hem volguda recuperar perquè l'actual govern municipal apostem perquè el nostre poble visqui de cara a l'Ebre".

A més de les novetats incorporades enguany, la Regidoria i la Comissió de Festes volen consolidar les introduïdes l'any anterior. Així, per segon any, s'hi ha nomenament un pregoner i s'han descentralitzat els espais, realitzant actes fora de la plaça de l'Església, com ara a l'Ateneu o al carrer Major. L'organització també ha tingut en compte a la programació els actes més tradicional com el vermut passat per aigua, el volei fang, la bicicletada, l'ofrena al patró, les gimcanes...

La Festa Major s'iniciarà amb la proclamació de les pubilles i el pregó del moranovenc Josep Casadó, divendres, a les 19 hores, al carrer Imperial Tarraco. Vinaixa ha explicat que s'ha escollit Josep Casadó "per agrair-li la tasca desinteressada que ha fet per la cultura en el nostre poble. Gràcies a ell tenim un centre cultural de referència al territori". El pregoner, juntament amb altres persones amants de l'art, va ser l'impulsor l'any 1973 de la creació de l'Escola d'Arts i disseny de Móra la Nova i va ser el seu primer director durant 25 anys. Actualment, Casadó és director honorífic del centre. L'escollit ja ha manifestat que pronunciar el pregó és per a ell "un honor" i "una responsabilitat". Un cop acabat el pregó, vindrà la Tronada i l'actuació del Club de Twirling i la Banda de Tambors, el berenar-sopar i la IX Nit Jove amb VA PARIR TOUR 2016. I a partir d'aquí i fins dilluns, se succeiran una gran diversitat d'activitats adreçades a infants, joves i adults com ara el tobogan aquàtic, concerts, les Nits Blanques o la festa de l'escuma, que clouran amb els tradicionals focs d'artifici i la Revetlla fi de festa.

L'alcalde Francesc X. Moliné ha fet una crida a la participació de tothom perquè "la Regidoria i la Comissió de Festes han preparat un seguit d'actes per a tots els públics. De ben segur que tothom en trobarà algun del seu agrat".