Cercar en aquest blog

9/13/2016

Un Riu d'Art compleix amb les expectatives i comença a marcar el camí d'una segona edició


Aquest cap de setmana es va es va inaugurar la primera intervenció que s'ha dut a terme a Riba-roja d'Ebre en el marc d'Un Riu d'Art. Es tracta d'un mural que han pintat, a la zona de l'escorxador, Anna Georghiou i Phil Bird (dos artistes visuals i músics britànics). Una obra ha tingut una molt bona acollida per part dels veïns i que, com totes les que s'elaboren sota el paraigua d'Un Riu d'Art, havia de tenir com a fil conductor la història i cultura de Riba-roja i de Catalunya, a més d'un cert lligam amb el municipi. En el seu cas, han apostat per una gran pintura on apareixen elements de la fauna i flora de la comarca, com els silurs o les libèl·lules, a més d'un llagut. Per presentar la seva obra, a més, van interpretar una cançó inspirada en la primera vegada que van ser al poble, ara fa dos anys.
Fotografia i escultura, també presents
Un Riu d'Art, però, no acaba aquí. I és que la fotògrafa finlandesa Riikka Neste, que per un petit problema de salut no ha pogut desenvolupar la seva obra tal i com havia previst, ha realitzat diverses fotografies del terme municipal que revelarà d'una forma molt especial. Per al procés de positivat de les imatges utilitzarà essències elaborades amb elements naturals de Riba-roja, com ara olives o aigua del riu Ebre. Unes fotos que farà arribar al poble per tal que quedin exposades a Zona Líquida.
Per la seva banda, l'artista britànica afincada a Riba-roja Sarah Misselbrok està treballant en una estàtua elaborada amb guix als antics rentadors del municipi, un espai cedit per la família Arbonés. L'obra va lligada a la figuera, un arbre relacionat amb el poble i, a la vegada, amb la sexualitat femenina.
Tot plegat quedarà enregistrat en un documental que veurà la llum en les properes setmanes, i del qual s'ha encarregat el jove Edgar Valls. Aquest audiovisual recollirà entrevistes amb tots els artistes participants al Un Riu d'Art i amb el regidor de Joventut, i servirà tant de carta de presentació per a properes convocatòries com per deixar constància d'aquesta primera edició.
Pensant en la segona edició
La primera edició d'aquesta proposta cultural ha complert amb les expectatives que s'havien plantejat. Així ho ha assegurat el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre, Francesc Esteve, que n'ha fet una "valoració molt positiva" ja que ha servit com a prova pilot per engegar el projecte i començar a pensar ja en la segona edició.
Esteve ha reconegut que tot plegat "ens encoratja a seguir treballant, penjant ja en la segona edició", per a la qual esperen que s'inscriguin artistes tant locals, com catalans i també internacionals. Es preveu que les bases es publiquin a finals d'aquest any o a principis del 2017.