Cercar en aquest blog

10/13/2016

Alfons Montserrat destaca que l’aportació a les nostres terres del reconvertit impost nuclear serà del 20% del total recaptat

El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya, Alfons Montserrat, ha mostrat satisfacció per la informació publicada avui que anuncia el nou gravamen que introduirà el Govern català en la Llei d'Acompanyament de Pressupostos del proper any, anomenat 'impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d'elements radiotòxics'. Montserrat ha lloat la feina feta per la secretaria d'Hisenda de la Generalitat que dirigeix Lluís Salvadó per crear aquest nou tribut i esquivar la prohibició del Tribunal Constitucional sobre l'impost nuclear de la Generalitat.
 
Segons Montserrat, 'aquest impost nuclear es reconvertirà en un impost mediambiental que gravarà el risc sobre els elements radioactius de les centrals nuclears, fet que ha de permetre al Govern de la Generalitat recaptar 60 milions anuals, 15 milions més dels previstos en la taxa anul·lada'. El president republicà ha afirmat que 'no volem renunciar a un impost que gravarà les centrals nuclears i que una part important de la dotació revertirà directament per la dinamització i diversificació econòmica de les zones de les centrals'. Segons Montserrat, 'el nou gravamen destinarà més diners als territoris pròxims a les centrals del que preveia l'anterior impost anul·lat. Ara es duplicarà la dotació finalista de l'impost a les zones que acullen les centrals, i arribarà fins al 20 % del total recaptat amb l'impost, un 10 % més que amb l'anterior'.
 
Aquest impost, que s'intentarà que sigui vigent a partir de l'1 de gener del 2017, segons Montserrat, 'es focalitza en els riscos mediambientals i, per tant, es diferenciarà dels impostos estatals que ara recauen sobre les centrals nuclears, però que mai han revertit directament a les nostres terres'. El nou impost, a més de gravar les emissions tòxiques, premiarà les empreses que menys contaminin.