Cercar en aquest blog

11/16/2016

6è CONGRÉS: Oliveres mil·lenàries Territori Sénia D.O. Carxofa de Benicarló i M.G. Oli Farga Milenaria

La Mancomunitat de la Taula del Sénia i l'Associació Territori Sénia organitzen el 6è Congrés Oliveres mil·lenàries a Benicarló (al Magatzem de la Mar), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benicarló i la D.O. Carxofa de Benicarló, el proper dimecres dia 23 de novembre.

 

Després de 5 Congressos anteriors dedicats a:

1r        Oli i oliveres mil·lenàries Territori Sénia

2n        Oliveres mil·lenàries i olis de varietats tradicionals del Territori Sénia

3r        Olis d'oliveres mil·lenàries i varietals del Territori Sénia

4t         Oli i oliveres mil·lenàries Territori Sénia, un paisatge ple d'història i amb futur

5è       Oliveres mil·lenàries Territori Sénia i Oli Farga Milenaria

enguany s'ha volgut lligar o 'maridar' els olis d'oliveres mil·lenàries, que estrenen la nova Marca de garantia "Aceite Farga Milenaria", amb l'altra marca de qualitat que hi ha al Territori Sénia, que és la Denominació d'Origen "Alcachofa de Benicarló".

 

Amb l'aliança o col·laboració entre aquests dos grans productes del Territori, a més del seu perfecte maridatge gastronòmic, s'ha volgut mostrar els valors i els efectes del treball en comú i de l'aposta per la qualitat, per a que puguen servir d'exemple per a altres grans productes que tenim a la nostra zona.

 

Per això, a continuació de la inauguració per l'Alcaldessa de Benicarló, el President de la Mancomunitat i els 3 Delegats territorials d'Agricultura de Castelló, Terres de l'Ebre i Teruel, hi haurà una primera ponència sobre la "D.O. Carxofa de Benicarló" que donaran el President del Consell Regulador i el Gerent de Benihort i, durant el descans, degustacions elaborades amb carxofa de Benicarló.

Després de la pausa, se seguirà amb la Marca de Garantia "Aceite Farga Milenaria" pel President de l'Associació Territori Sénia i un tast d'olis d'oliveres mil·lenàries i altres per la Gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia.

 

Cal destacar que, per primera vegada, assistirà al Congrés i intenvindrà  la Consellera d'Agricultura de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián que, a més, al final presidirà l'acte de reconeixement als propietaris d'oliveres mil·lenàries de les que s'ha produït Oli certificat Farga Milenaria, com ja s'ha vengut fent en els 5 Congressos anteriors.