Cercar en aquest blog

11/27/2016

El sector social de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos reclama una renda mínima garantida per a les pensions, i que s’asseguri tan l’accés als serveis assistencials com el relleu al camp

Unió de Pagesos ha reunit aquest diumenge, a Falset (Priorat), més de 200 pagesos i pageses afiliats que han arribat a l'edat de jubilació o que ho faran properament, en el marc de la 2a Assemblea de la Pagesia Gran, un acte que consolida aquest sector social que va néixer el març del 2014, quan es va celebrar la 1a Assemblea a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

 

La 2a Assemblea de la Pagesia Gran supera el procés constituent i inicia una etapa marcada per uns objectius de treball clars i concrets. Com recull el Manifest de Falset, que s'ha presentat durant l'Assemblea, la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos treballarà perquè les pensions tinguin garantida una renda mínima, perquè els governs estatal i català destinin els recursos necessaris a les polítiques de dependència i perquè al món rural també quedi garantit l'accés als serveis bàsics i assistencials. La Pagesia Gran d'Unió de Pagesos també ha posat l'accent en la necessitat d'un suport efectiu al relleu generacional al camp perquè "per a qualsevol país és imprescindible un camp i un món rural viu". A més, també ha sonat amb força el missatge de treballar per preservar i defensar la identitat pagesa i de país.

 

L'acte organitzat avui pel sindicat, a més, ha servit per presentar els membres de la Comissió de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos que seran els encarregats que aquest sector social continuï actiu socialment i sindicalment. Són els següents afiliats: Mercè Masip, de la Granadella (Garrigues), Josep Maria Segués, d'Almenar (Segrià), Joan Antoni Boldú, de Lleida (Segrià), Lluís Parés, de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Pep Suñé, de la Fatarella (Terra Alta), Josep Carnicer, de Sant Martí de Riucorb (Segarra), Marcel Colell, de Vallmana de Pinós (Solsonès), Baldiri Farrés, de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Enric Casadó, de Garcia (Ribera d'Ebre), Pere Mascort, de Brunyola (la Selva), Montserrat Llosa, de l'Aldea (Baix Ebre) i Francesc Riu, de Verges (Baix Empordà)..

 

El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ha clausurat la 2a Assemblea de la Pagesia Gran d'Unió de Pagesos, que també ha comptat amb les intervencions de la directora general de famílies, Roser Galí, el president del Consell Comarcal de Priorat, Joan Carles Garcia, el diputat i alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malras, i l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.