Meritxell Serret inaugurant el Simposi |
La fruita fresca és un dels productes amb més demanda entre els consumidors ecològics, segons els resultats del darrer Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics. Concretament, el 70% dels consumidors ecològics consideren la fruita com el producte més consumit, només després de les verdures i els llegums.
La consellera ha subratllat que "hem d'aprofitar les oportunitats que té aquest sector" i ha valorat que "simposis com el que se celebra aquests dies a Manresa són molt importants perquè permeten posar en comú el coneixement de professionals de diferents àmbits per trobar la manera d'avançar". L'objectiu d'aquest Simposi és la transferència d'informació tècnica d'actualitat i d'interès al sector, amb la participació de diversos experts en la matèria, i també un lloc de trobada i d'intercanvi d'experiències per a tots els professionals de la fructicultura ecològica de Catalunya.
Aquesta iniciativa s'emmarca dins el Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica 2015-2020, que, com ha destacat la consellera Serret, "incorpora tot un seguit de mesures destinades a promoure el desenvolupament de les produccions, la innovació, la comercialització, el consum i la comunicació".
El programa del Simposi ha estat preparat per un Comitè tècnic format per tècnics i investigadors de les principals universitats, centres de recerca i Agrupacions de Defensa Vegetal catalanes, coordinats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L'organització ha estat a càrrec de l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics.